Nurullah Sağlam: 29 Yıl Aradan Sonra Döndüğümüz Lige Galibiyetle Başlamak Güzel

Deplasmanda Ankaragücü'nü 2-1 mağlup eden Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Nurullah Sağlam, 29 yıl aradan sonra döndükleri lige galibiyetle başlamanın güzel olduğunu söyledi.


Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Nurullah Sağlam, Ankaragücü'nün içinde bulunduğu durumun iyi olmadığını vurgulayarak, "Lige galibiyetle başlamak güzel. Ankaragücü, sıkıntılı bir dönem geçiriyor. Ama yinede iyi bir kadroya sahipler. Kolay bir maç olacağı düşüncesine kapılmadık. Neler yapabileceğimizi biliyorduk. Ankaragücü hücumda eksiklikler yaşadı. Bizde 20. dakikaya kadar iyi değildik. Ama daha sonra toparlandık ve oyuna hakim olduk. İkinci yarıda oyuna ağırlığımı koyduk. Mert Nobre'nin golleri bizi rahatlattı." dedi.

Ankaragücü Teknik Direktörü Ziya Doğan ise, maça iyi başladıklarını belirterek, "3-4 tane net pozisyonumuz vardı. Bun karşılık basit goller yedik ve rakibe pozisyonlar verdik. Bazı oyuncularımız 3-4 günlük çalışmayla bu maça çıktı. Fizik açıdan ve idman noktasında eksikliğimiz var. Ben ümitsiz değilim. İlk yarıyı en az kayıpla atlatmalıyız. Bunun bilincindeyiz." şeklinde konuştu.

Mersin İdman Yurdu oyuncuları Mustafa Keçeli ve İbrahim Kaş da, kendilerine olan güven açısında önemli bir galibiyet aldıklarını, özellikle maçın ikinci yarısında iyi performans sergilediklerini ligin 2. haftasında oynayacakları Bursaspor maçı için moral kazandıklarını söylediler.

Ankaragücü oyuncuları Serdar Özkan ve Uğur ise, sıkıntılı bir dönem geçirdiklerini ve çok çalışmaları gerektiğinin altını çizerek, bir sonraki Beşiktaş maçı için önlerinde uzun bir zaman olduğunu bu süreyi fiziki açıdan iyi değerlendirmeleri gerektiğini kaydettiler.