UEFA Avrupa Ligi Play-off turu ilk maçı

Trabzonspor UEFA Avrupa Ligi ilk maçında Athletic Bilbao ile karşı karşıya gelecek.

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda gecede maçı en son bitecek olan ekibimiz ise Trabzonspor. Bordo mavili takım İspanya'nın Athletic Bilbao takımı ile deplasmanda karşılaşacak. Ekibimiz rakibinden hem 7 yıl önceki rövanşı almak hem de İspanya takımları karşısındaki şansızlığını kırmayı hedefliyor.

Daha önce eşleştiği 6 İspanya takımı karşısında turu geçme başarısını gösteremeyen bordo-mavililer, Athletic Bilbao ile deplasmanda oynayacağı ilk maçtan avantajlı bir sonuçla ayrılmanın planlarını yapıyor.

Biri Athletic Bilbao olmak üzere Barcelona, Atletico Madrid, Deportivo, Villareal ve Osasuna karşısında hep tura veda eden taraf olan Karadeniz ekibi, bu kez aynı sonla karşılaşmamak için ilk maçta avantaj arıyor.

2004-2005 sezonunda UEFA Kupası 1. turunda karşı karşıya geldiği Athletic Bilbao'yu sahasında 3-2 yenmesine karşın deplasmanda 2-0 mağlup olarak elenen Karadeniz ekibi, 7 yıl sonra eşleştiği rakibi karşısında rövanşı almak istiyor.

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda 3 Ağustos'ta İstanbul'da yapılan Benfica maçında kart cezalısı konumuna düşen Zokora ve Adrian, takımdaki yerlerini alamayacak. Ayrıca, sakatlıkları bulunan Brozek, Onur ve Tayfun da kadroda bulunmuyor. Benfica maçında sakatlanan ve geçen hafta antrenmanlara başlayan Henrique'nin ise teknik direktör Güneş'in görev vermesi halinde forma giyebileceği öğrenildi.

San Manes Stadı'nda İtalya Futbol Federasyonundan Daniele Orsato'nun yöneteceği karşılaşma, TSİ ile 22.00'de başlayacak

BİR İLK PEŞİNDELER

Avrupa'da bugün 87. sınavına çıkacak olan bordo-mavililer, oynadıkları 86 maçta 32 galibiyet, 19 beraberlik ve 35 mağlubiyet aldı. Trabzonspor, 2009-2010 sezonunda başlayan UEFA Avrupa Ligi’nde play-off turunda Fransa’nın Toulouse takımına, geçen sezon İngiltere’nin Liverpool takımına elenerek gruplara kalma başarısı gösteremedi. Karadeniz ekibi bu kez bir ilk yaşatmak istiyor.

Gözü, kulağı İspanya'da
Yurt dışına çıkma yasağı bulunduğu için İspanya’ya gidemeyen Başkan Sadri Şener, takımının mutlu bir haberle döneceğine inandığını belirtti. Avrupa kupalarında başarılı olmanın en önemli hedefleri arasında yer aldığını vurgulayan Şener, "Bunun için Bilbao maçını kazanacağımıza inanıyoruz. UEFA Avrupa Ligi’nde gruplara kalırsak, karışık olan bu ortamda çok ciddi bir moral depolayacağız" diye konuştu.

‘Orada olmak isterdim’
Benfica maçında kırmızı kart görmesi nedeniyle cezalı duruma düşen Adrian, takım arkadaşlarını yalnız bıraktığı için çok üzgün olduğunu söyledi. Adrian, “Hafta içerisinde beraber olduğum takım arkadaşlarımda İspanya’dan zaferle dönecek inancın olduğunu fazlasıyla gördüm. Herkes sahada çok daha farklı bir Trabzon görecek” ifadesini kullandı.

'Beraberlik yetmez'
Athletic Bilbao Başkanı Josu Urrutia, Trabzonspor karşısında işlerinin hiç kolay olmadığını itiraf etti. İspanyol haber ajansı EFE'ye konuşan Urrutia, “Zor bir maça çıkacağız. Beraberlik bize yetmez, kesinlikle kazanmamız gerekir. İlk maçtan mutlaka avantajlı bir sonuçla çıkmalıyız” dedi.