O anda sadece golü düşündüm ve attım

Türk Telekom Arena'da oynanan ilk milli maçta taraftarın protestosuna maruz kalan Emre Belözoğlu suskunluğunu bozdu. Emre, " “G.Saray seyircisinin F.Bahçe'ye gitmemden sonra tepki göstermesini anlayabiliyorum. Bu protestolar beni ne olumsuz etkiledi, ne de motive etti. Tabii ki üzüldüm” dedi.

Duygularımla, işimi birbirine karıştırmamaya çalışıyorum

Türk Telekom Arena’da oynanan Estonya milli maçının tartışılan adamı Emre Belözoğlu, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Maçta protestolara hedef olan Emre Belözoğlu, “Protestolar artık beni etkilemiyor. Duygularımla, işimi birbirine karıştırmamaya çalışıyorum. Bu konuda zaten çok tecrübeliyim” dedi. “Galatasaray seyircisinin Fenerbahçe’ye gitmemden sonra tepki göstermesini anlayabiliyorum” diyen sarı lacivertli takımın tecrübeli yıldızı Emre Belözoğlu, şunları söyledi:

O anda sadece golü düşündüm ve attım

“Bu protestolar beni ne olumsuz etkiledi, ne de motive etti. Tabii ki üzüldüm. Ben F.Bahçe’nin futbolcusuyum. Ama G.Saray için de çok ter döktüm ve başarılarına katkıda bulundum. Taraftarların penaltı atarken beni ıslıklaması, sanki deplasmandaymışım hissi uyandırdı. Ama sadece golü atmayı düşündüm ve attım. Milli Takım’da birbirimize kenetlendik. Şakalaşırız, kötü durumdakine destek oluruz. En önemlisi bu ülke için ter dökeriz.

Ailemi düşünerek hiç polemiğe girmedim


Arena’nın akustiği çok güzel. Kale arkasındaki taraftar grubunun ıslığı ve protestosu sanki bütün stat protesto ediyormuş havası yarattı. Orada oynanacak diğer karşılaşmlarda daha güzel bir ortam oluşmasını temenni ediyorum. Sadece ailemi, annem, babamı, eşimi düşünerek, hiç polemiğe girmedim. Belki de benim o polemiklere girmemi bekleyen çok kişi vardı. Ama ben sadece vazifemi yaptım ve formamı terlettim. Başka söze gerek yok.”

Sadece Arda değil diğerleriyle de aram iyi

Emre, Arda’nın kendisine alkışlarla destek vermesinin de altını çizdi. Tecrübeli yıldız, “Arda çok sevdiğim bir insan. Saha içerisinde ve dışında da, çok çok iyi biri. Ama dediğim gibi sadece onunla değil, bütün takımla çok iyi bir diyaloğumuz var. Bu diyaloğun bozulmadan bizi finallere taşıyacağını umuyorum” şeklinde konuştu.

Türk adaletine güveniyorum güveniyorum

ŞİKE soruşturması bizi çok yıprattı. Biz sahada işimizi çok iyi yaptık. Türkiye liglerinin üzerinde bir takımız. Bu sezon çok daha farklı yerlere odaklanmak istiyorduk. Benim Türk adaletine ve devletine sonsuz saygım var. Alınacak her türlü karara saygım var. Umut ediyorum ki, Futbol Federasyonu’nun açıklamalarından sonra şampiyonluğu hak ederek kazandığımız ortaya çıkacak. Bütün bu olayların sonrasında F.Bahçe olarak, çok daha güçlü olacağız. Ve kaldığımız yerden başarılarımıza devam edip, Türkiye’nin en iyi takımı olduğumuzu göstermek için daha çok çaba sarf edeceğiz.”

Hıncal Uluç: Tek kelimeyle ayıp


TÜRK Milli Takımı Kaptanı’nı, bir milli maçta ayağına her top alışında ıslıklamak tek kelimeyle ayıptır. Eğer Emre sportmenliğe aykırı bir davranışta bulunsa bunu belki anlayabilirim. Ama ayağına her top aldığında ıslıklanıyorsa, bu önceden hazırlanmış planlanmış bir harekettir. Fair play’e de insanlığa da Türk vatandaşlığına da sığmaz. Ayıp, yüzkarası, utanç verici bir hareket.

Emre için ne dediler

M.Ali Aydınlar: Alkışlamak lazım

“TEPKİLERİ doğru bulmuyorum. Gerçi çok cılız bir tepkiydi. Emre Belözoğlu çok önemli bir futbolcu. Bizim artık bunları aşmamız lazım. Kulüp takımlarıyla milli takımları ayırt etmemiz lazım. Emre de diğer bütün futbolcular gibi, milli formayı yakışır bir şekilde temsil ediyor. Milli maçta da çok iyi bir futbol sergiledi. Dolayısıyla Emre’yi ıslıklamak değil, alkışlamak lazım. Zaten çoğunluk da ıslıklamak yerine alkışladı.”

Aykut Kocaman: Tasvip etmiyorum

FENERBAHÇE Sportif Direktörü ve Teknik Sorumlusu Aykut Kocaman, Estonya maçında futbolcusu Emre Belözoğlu’na yapılan protestoları doğru bulmadığını söyledi. Kocaman, Fenerbahçe resmi twitter hesabına yaptığı açıklamada, “Milli maçta Emre Belözoğlu’na yapılanları doğru bulmuyorum, tasvip etmiyorum. Herkesi sağduyulu davranmaya davet ediyorum” dedi.

Arda Turan: Milli maçta olmaz

GALATASARAY taraftarının Emre Ağabey’e tepkisinin olması çok normal, ama o giydiği her formanın hakkını verdi. Saha içinde agresif olabilir ama benim için özel bir insandır. Çocuk yaşlardan beri ben kendime onu örnek alıyorum. Türk Telekom Arena’da milli takım formasını giyen bir insanın ıslıklanmasını kabul edemem. Milli maç yerine Galatasaray-Fenerbahçe maçında da protesto edilebilirdi” şeklinde konuştu.

Millilerimize yapılan protestolar üzüntü verici


F.BAHÇE, A Milli Takım’ın Estonya ile oynadığı hazırlık maçında, Emre Belözoğlu’na yapılan protestolara tepki gösterdi. Kulüpten Emre’nin adı verilmeden yapılan açıklamada, “Milli formayı giyen futbolcularımıza karşı sergilenen davranışları üzüntüyle karşıladık. Türk Bayrağı’nın milli düzeyde temsil edildiği maçta yaşanan bu olayı endişe verici buluyoruz” denildi.

İŞTE O TEPKİLERDEN BAZILARI;


-Emre Belözoğlu'nu savunan savunana…Tamam haklısınız belki kendinizce, ama bu adam değil miydi size kol hareketi yapan? Ne yaptınız o zaman?

-TT Arena'nın ilkleri Fenerbahçe'den, Fenerbahçelilerden (İlk milli maç ilk gol Emre Belözoğlu) sorulur...

-Emre Belözoğlu senden nefret ediyorum. Dün akşam ıslıklanman da çok hoşuma gitti. Yapılan yanlış ama hoşuma gitti. (itiraftır)

-“Milli takım kaptanı ıslıklandı” olayın dramatize edilmiş şeklidir. Hayır saf olarak Emre Belözoğlu ıslıklandı.

-Sırf Emre Belözoğlu Arena'da top oynasın diye milli maç alınırsa olacağı buydu!

-Bu akşam kendi taraftarınca ıslıklanan tek milli futbolcu Emre Belözoğlu değil. Rusya-Sırbistan maçında Rus taraftarlar Zhirkov'u ıslıklamış

-Keşke yapılan terbiyesizliğin Emre Belözoğlu'na değil AY YILDIZA yapıldığının farkında olsalardı!

-GS seyircisi Emre Belözoğlu'nu ıslıklıyor biz de milli takım taraftarlığı bu kadar işte... Bu ülke adam olmaz futbol yasaklansın bu ülkede

-TT Arena’yı açtınız ne işe yaradınız ? İlk mağlubiyeti Fener’den aldınız, ilk milli maçta golü EMRE attı..

-Milli Takım'ın kaptanı hala Emre Belözoğlu . Yazık, gerçekten çok yazık

-Dün akşam Emre Belözoğlu'na yapılan şerefsizliktir. Üstünde milli forma varken ve o formayla gol de atıyorsa ıslıklayanlar şerefsizdir.

-Emre ıslıklandı diye alınganlık gösterenler olmuş. Adamına göre muamele sadece Arena’da yapılmıyor. Islık formaya değil şahsiyetsizliğedir.

-Bravo Emre Belözoğlu… İyi dayandın .GS taraftarlarının attığı ıslık sana değil milli formamızaydı !

-Bana biri anlatsın!!! Emre Belözoğlu’na neden ıslık ARENA’DA???

-Milli maçta top Emre'ye gelince ıslıklayanlara da ben ıslık çalıyorum! Emre bizim kaptanımız Estonya'nın değil!

-Azerbeycan maçından sonra milli takımda oynamayı artık düşünmediği açıklaması yapan ama buna rağmen çağrılan Emre Belözoğlu'na ıslık az bile

-Biliyoruz diliniz varmaz söylemeye TT Arena'da ilk galibiyet FENERBAHÇE'den, MİLLİ maçta ilk gol " FENERLİ EMRE'den " !

-TT Arena'da bugün ıslıklar Emre'ye değildi! Yeni rekor denemesiydi!

-Bu arada, Türk milli takımının TT Arena'daki ilk golünü de Emre Belözoğlu attı. Tarih bunu da yazar.

Emre Belözoğlu’na yapılan protestoya onlar da uğradı

Ribery’ye “Utanmaz” dediler

DÜNYA Kupası’nda iç çekişmelerle skandala imza atan Fransa, Paris’te hazırlık maçına çıkıyordu. Skandala karışan Ribery ve Evra’yı bütün stat ıslıkla ve sözlerle protesto etti. “Utanmazlar, milli takım formasını kirlettiniz” diye bağırdılar. Maç sonrası Ribery “Bunun olacağı belliydi. Kabul edip önüme bakacağım. Futbol oynamaya devam edeceğim” dedi.

Frei’e milli takımı bıraktırdılar


İSVİÇRE’nin önemli futbolcularından Alex Frei’in durumu Emre’ye çok benziyor. Basel taraftarlarınca çok sevilen Frei, milli takımda ise sürekli tepki alıyordu. Uruguay maçı sırasında yine taraftarın tepkisi geldi ve “Artık buna dayanamıyorum. Milli takımı bırakıyorum” dedi. Ancak devreye teknik direktör Ottmar Hitzfeld girerek, oyuncunun geri gelmesini sağladı.

Almanlar Gomez’i ıslıkladı

BUNDESLIGA Gol Kralı Mario Gomez’in şansı milli takımda tutmuyor. Bu nedenle taraftarın büyük tepkisini çekiyor. Avustralya’ya 2-1 kaybettikleri maç sonrası “Sahada taraftarın istemediği biri olarak bulunma duygusu insana büyük acı veriyor. Daha sahaya çıktığınızda, ısınırken sizi ıslıklamaya başlıyorlar. Bu, günlerce sizi meşgul ediyor” demişti.