Bik Genel Müdürü Atalay‘a Basından Teşekkür Plaketi

Trabzon‘da yayın yapan 5 gazete ve 4 televizyon kanalının yöneticileri, Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay‘a, 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları‘na (EYOF) katkısından dolayı teşekkür plaketi verdi.

Trabzon‘da yayın yapan 5 gazete ve 4 televizyon kanalının yöneticileri, Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay‘a, 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları‘na (EYOF) katkısından dolayı teşekkür plaketi verdi.

    Trabzon Gazeteciler Cemiyeti‘nde düzenlenen törende, konuşan Karadeniz‘den Günebakış Gazetesi‘nin imtiyaz sahibi Ali Öztürk, Trabzon için son derece anlamlı bir organizasyon için bir araya gelindiğini söyledi.

    EYOF’un Türkiye ve Trabzon’a kazandırılmasında dönem Gençlik Spor Genel Müdürü olan Atalay’ın rolünün unutulamayacağını belirten Öztürk, “O süreci yaşayan hepimiz biliyoruz ki, Sayın Atalay olmasaydı Trabzon bugün ‘Olimpiyat Kenti‘ unvanını kesinlikle kazanamayacaktı. Bu Trabzon adına bir şanstı. Allah kendilerine nasip etti ve Trabzon’la bir anlamla özdeşleştirildi. Bu bağlamda gelinen noktada dışlandığını hissettiğimiz için yerel medyanın ortak kararı ve Trabzon’daki önde gelen sivil toplum kuruluşlarının da tanıklığı ile kendisine bir şükran plaketi vermek istedik. Bu Trabzon halkı adına Trabzon medyasının bir vefa duygusunun göstergesi sayılmalıdır. Bunun dışında hiçbir amaç ve gayesi yoktur. Bu kente hizmet eden, bu kente çivi çakan, bu kente değer veren kim olursa olsun yüceltilmelidir, hakkı teslim edilmelidir.” dedi.

    BİK Genel Müdürü Atalay ise kendisine yapılan bu jestten dolayı organizasyonu gerçekleştirenlere teşekkür etti.

    Ödül almanın vermekten daha zor olduğuna vurgu yapan Atalay, “Tabi bu ödülü kendi adıma almıyorum. Her zaman her yerde söylüyorum; bu ülkenin inanılmaz bir Başbakanı var. Sporla yatıp sporla kalkan, spora hiçbir zaman hiçbir imkanı esirgemeyen, en büyük organizasyonların sorumluluğu altına girerken, taahhütlerde bulunurken güvenebileceğimiz, sırtımızı yaslayabileceğimiz ‘nasılsa parasını bulur’ diyeceğimiz bir Başbakanımız var. Bu açıdan onun adına alıyorum. Bize sporla ilgili yargıda hep lehimize kararlar veren, spora hoşgörüyle bakan yargı adına alıyorum. Meclis’te gerekli desteği verenler adına, muhalefet adına, belediyelerimiz adına alıyorum. Bu sürece katkı sağlayan herkes adına alıyorum.” dedi.

    Atalay, Türkiye’nin ileride daha büyük organizasyonları ev sahipliği yapacağına da yürekten inandığını sözlerine ekledi.