Fenerbahçe Ülker: 71 - Galatasaray Cafe Crown: 72

Beko Basketbol Ligi final serisinde Fenerbahçe Ülker'i deplasmanda 71-72 mağlup eden Galatasaray Cafe Crown, seriyi 3-2'ye getirerek şampiyonluk iddiasını sürdürdü.

Beko Basketbol Ligi final serisi beşinci maçında Fenerbahçe Ülker’i Sinan Erdem Spor Salonu’nda 71-72 mağlup eden Galatasaray Cafe Crown, seriyi 3-2’ye getirdi. Bu sonuçla şampiyonluk iddiasını devam ettiren Sarı-kırmızılı ekip, seriyi bir kez daha kendi evi olan Abdi İpekçi Spor Salonu’na taşıdı. İki takım arasındaki altıncı maç, 17 Haziran Cuma günü saat 20:00’de oynanacak.

Karşılaşmanın başında iki takım da uzun oyuncularını kullanmaya çalışırken tepeden oynadığı ikili oyunlarla topu çember altına indiren Galatasaray Cafe Crown, ilk 2 dakikayı 4-6 önde geçti. Takip eden bölümde ise Fenerbahçe Ülker, iki faulle kenara gelen Marko Tomas’ı kaybetmesine rağmen Ömer, Lavrinovic ve Tomas’ın yerine giren Emir’in sayılarıyla 5. dakikayı 12-9 üstünlükle geçti. Sonrasında da Roko Ukic’in penetreleriyle sayılar bulan Sarı Lacivertliler’e Galatasaray Cafe Crown, Ermal ve Haluk’un üçlükleriyle yanıt verip son 2 dakikaya girilirken 19-19 ile skora denge getirdi. Kalan sürede ise Emir, önce üçlükten sonra da hızlı hücum sırasında kazandığı faul atışlarından üst üste 5 sayı buldu ve periyot 24-19 Fenerbahçe Ülker lehine sona erdi.

İkinci periyotun başında uyguladığı savunmayla Fenerbahçe Ülker’in topu içeri sokmasına engel olan ve henüz 3. dakikada faul hakkını dolduran rakibi karşısında 7-2’lik bir seri yakalayan Galatasaray Cafe Crown, 26-26 ile skoru bir kez daha eşitledi. Ardından Fenerbahçe Ülker 6-0’lık seriyle yeniden bir avantaj elde etse de konuk ekip, 7-0’lık seriyle yanıt verip son 4 dakika öncesinde 32-33 ile öne geçti. Periyotun son bölümünde ise Galatasaray Cafe Crown peş peşe top kayıpları yüzünden momentumunu kaybetse de Fenerbahçe Ülker de hücumlarda isabet bulmakta zorlanınca rakibini son ana kadar geriden takip etti. Ancak Ukic’in bitime 2 saniye kala attığı üçlükle soyunma odasına 41-41’lik eşitlikle girildi.

Savunmaların sertleştiği ve takımların sayı üretmekte zorlanmaya başladığı üçüncü periyotta Galatasaray Cafe Crown, ilk 5 dakika boyunca yalnızca bir basket bulabilince Tomas, Ukic ve Kinsey üçlüsünün isabetleri, 48-43 ile ev sahibine 5 sayılık üstünlüğü getirdi. Düşük skorlu oyunun devam ettiği sonraki 3 dakikada takımlar ancak serbest atış çizgisinden sayı üretebildi ve periyotun son 2 dakikasına da Fenerbahçe Ülker 51-48 önde girdi. Kalan sürede ise Galatasaray Cafe Crown, Shipp ve Andric’in sayılarıyla önce skoru eşitledi, sonra da periyotun son saniyesinde Caner’in dip çizgiden üçlüğüyle final periyotuna 53-56 önde girdi.

Son 10 dakikaya da Shumpert’ın orta mesafe isabetiyle başlayan Sarı Kırmızılılar, Caner’in serbest atış sayılarıyla da 2. dakika içinde 53-60’lık skoru ve maçtaki en büyük farkı yakaladı. Sonraki 3 dakikada ise Galatasaray Cafe Crown, üst üste hücumlardan top kayıpları ve isabetsiz atışlarla dönerken Fenerbahçe Ülker, rakibinin hatalarını hızlı hücumlarla iyi değerlendirdi ve 9-2’lik seriyle skoru 62-62’de eşitledi. Takip eden iki dakikada Fenerbahçe Ülker adına Emir; Galatasaray’da da Tutku hücumları sürükleyen isimler oldular ve heyecan dolu mücadelenin son 3 dakikasına da 67-67’lik eşitlikle girildi. Ardından Ukic ve Lavrinovic’in boyalı alandan bulduğu sayılar, bitime 1:30 kala 71-67’lik Fenerbahçe Ülker’e 4 sayılık üstünlüğü getirse de Tutku’nun penetrelerinde topla buluşan Andric ve Evren’in sayıları 48 saniye kala farkı 1’e indirdi. Bunun üzerine mola alan ev sahibi ekip, moladan boş döndü ve bitime 25,4 saniye kala top, Galatasaray Cafe Crown’a geçti. Bunun üzerine, son hücumu kullanmak üzere bir mola da konuk ekip aldı. Bu hücumda, maç boyu en etkili kullandığı silah olan ikili oyunları tercih eden Galatasaray Cafe Crown, ilk denemesinde başarısız olsa da boşta kalan topu bir saniye kala baskete çeviren Shipp, takımını 71-72 öne geçirdi. Kalan 1 saniyelik kısa süre de Fenerbahçe Ülker’e yeterli olmadı ve Galatasaray Cafe Crown, seriyi 3-2’ye getirerek şampiyonluk iddiasını sürdürmüş oldu.

SERİDE 6. KARŞILAŞMA ABDİ İPEKÇİ‘DE


Toplamda dört galibiyete ulaşacak takımın şampiyon olacağı seride, Fenerbahçe Ülker‘in 3 - 2 üstünlüğü sürüyor. Altıncı maç 17 Haziran Cuma günü saat 20.00’de Abdi İpekçi Spor Salonu‘nda yapılacak.

Ezeli rakipleri 26 yıl sonra karşı karşıya getiren ve 0-0 eşitlikle başlayan final serisinde kendi evindeki ilk iki maçı 81 - 59 ve 95 - 74‘lük sonuçlarla kazanan Sarı - Lacivertliler, 2 - 0 öne geçmişti.

Taraftarının önünde Abdi İpekçi Spor Salonu‘ndaki serinin üçüncü maçını uzatma sonunda 97 - 93 kazanarak, seride durumu 2 - 1 yapan Galatasaray Cafe Crown, aynı salondaki serinin dördüncü maçını ise 85 - 74 yitirerek, 3-1 geriye düşmüştü.

Sarı - kırmızılı ekip serinin 5. maçını ise Sinan Erdem‘de 72 - 71 galip tamamlayarak durumu 3 - 2‘ye getirdi ve Fenerbahçe Ülker‘e şampiyonluk şansı tanımadı. Serinin 6. maçını Abdi İpekçi‘de Fenerbahçe Ülker kazanırsa şampiyonluğunu ilan edecek. Galatasaray Cafe Crown kazanırsa seride durum 3 - 3 olacak. Şampiyon ise 7. ve son maçta belli olacak.

Salon: Sinan Erdem

Hakemler: Mehmet Keseratar – Emin Moğulkoç – Fatih Arslanoğlu

Fenerbahçe Ülker (71):
Roko Ukic 14 (3 asist), Erbil Eroğlu, Ömer Onan 7 (4 ribaund), Darjus Lavrinovic 12 (4 ribaund), Sarunas Jasikevicius 2, Kaya Peker (7 ribaund), Oğuz Savaş 11 (6 ribaund – 2 asist), Tarence Kinsey 6 (2 ribaund), Can Maxim Mutaf, Berkay Candan, Marko Tomas 3 (2 ribaund – 2 asist), Emir Preldzic 16 (4 ribaund - 2 asist)

Galatasaray Cafe Crown (72): Josh Shipp 13 (8 ribaund), Jerry Johnson (2 asist), Melih Mahmutoğlu, Göksenin Köksal, Caner Topaloğlu 5 (3 ribaund), Preston Shumpert 6 (5 ribaund – 3 asist), Tutku Açık 7 (3 ribaund - 6 asist), Luksa Andric 22 (7 ribaund - 4 asist), Haluk Yıldırım 4 (3 ribaund - 2 asist), Evren Büker 3 (2 ribaund - 1 asist), Sertaç Şanlı, Ermal Kurtoğlu 12 (3 ribaund - 1 asist)

1. Periyot: 24-19

2. Periyot: 17-22

3. Periyot: 12-15

4. Periyot: 18-16

Fenerbahçe Ülker: 71 - Galatasaray Cafe Crown: 72