Ordu 19 Eylül Stadı‘nda Süper Lig Hazırlıkları Başladı

Süper Lig‘in yeni ekibi Orduspor‘un maçlarını oynayacağı 19 Eylül Stadı‘nın, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve UEFA kriterlerine uygun olmadığı ortaya çıkınca hızlı bir çalışma başlatıldı.

TFF‘nin 19 Eylül Stadı için Ordu Valiliği ve Orduspor Kulübü‘ne gönderdiği 40 maddelik rapor üzerine Gençlik Spor Genel Müdürlüğü, mimar-ressam Hüseyin Yıldırım, Ordu‘ya gelerek proje hazırlıklarına başladı. Yıldırım, Ordu Gençlik Spor İl Müdürü İsmail Çağlayan, Orduspor Kulüp Müdürü Yavuz Selim Şahin, Orduspor Yönetim Kurulu Üyesi Ertan Bakır ve 19 Eylül Stat Müdürü Mustafa Kılıç ile stadyumda bir araya gelerek yapılacak yenilikleri görüştü.

Yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi veren Ordu Gençlik Spor İl Müdürü İsmail Çağlayan, Türkiye genelinde statların 1960‘lı yıllarda çizilen tek tip projeye göre inşa edildiğini, günümüzün şartlarını taşımadığına dikkat çekti. Çağlayan, yapılacak değişiklikler ile ilgili projenin bir hafta içinde hazırlanacağını ve hemen inşaat çalışmalarına başlanacağını kaydederek, "Kimse merak etmesin bu statta Süper lig maçları oynanacaktır" dedi.

Gençlik Spor Genel Müdürlüğü mimar-ressam Hüseyin Yıldırım da, bir hafta içinde stadın en iyi şartlarda istenen kriterlere uyanacak nitelikte bir proje hazırlanacağını ve mevcut şartlarda en iyisini yapmak için çalışacaklarını söyledi. 19 Eylül Stadı‘nda ilk etapta basın tribünü, TV-radyo yayın odaları, yorumcu odaları, ev sahibi ve misafir takım soyunma odaları, saha içi fotoğraf muhabirlerinin çalışacağı oda, saha içi yedek kulübeleri gibi eksiklikler tamamlanacak.

Kaynak: İHA