Erzincan Dünya Yamaç Paraşüt Şampiyonası’Na Ev Sahipliği Yapacak

Dünya Yamaç Paraşüt Şampiyonası‘nın bir ayağı 29 Mayıs- 4 Haziran tarihleri arasında Erzincan‘da gerçekleştirilecek.

Dünya Yamaç Paraşüt Şampiyonası‘nın bir ayağı 29 Mayıs- 4 Haziran tarihleri arasında Erzincan‘da gerçekleştirilecek. Erzincan, Dünya Yamaç Paraşüt Şampiyonası’na hazırlanıyor. 71 ülkeden 150 sporcunun katılacağı şampiyonluk yarışları 800 metre rakımlı Çakırman mevkiinde gerçekleştirilecek. Uluslararası dev bir organizasyona ev sahipliği yapacak olmalarının heyecanını yaşadıklarını söyleyen Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, 150 profesyonel paraşütçünün yarışacağı şampiyonanın Erzincan‘ın uluslararası alanda tanıtımı adına önemli olduğunu kaydetti. 29 Mayıs- 4 Haziran günleri arasında düzenlenecek şampiyonaya Erzurum ve çevre illerdeki bütün vatandaşları davet ettiklerini belirten Çakır, "Erzincan‘da uluslararası bir organizasyonu gerçekleştireceğiz. Mevcut turizm potansiyellerine yamaç paraşütünü de ekledik. Şampiyonada iyi bir ev sahipliği yaparak ülkemizin ve Erzincan‘ın tanıtımına katkıda bulunacağız." dedi.

Belediye Başkanı Çakır, dünyanın hiç bir ülkesinde şehir merkezine 8 kilometre uzaklıkta yamaç paraşütü yapılabilen başka bir doğal pist bulunmadığına dikkat çekerek, "Çakırman mevkii merkeze 8 kilometre uzaklıkta. Organizasyon havaalanına, otobüs terminaline ve şehir merkezine merkeze 8 kilometre mesafede. Bu özelliklerde dünyanın hiç bir ülkesinde doğal yamaç paraşütü pisti bulunmamakta." diye konuştu.

Öte yandan Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Aydın Yalvaç ile Erzincan Genç İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Fikri Şıracı, Zaman Gazetesi ve Cihan Haber Ajansı Erzurum Bölge Temsilciliği‘ni de ziyaret ederek, Temsilci Esalettin Gül ile bir süre görüştü.