Manchester City Tottenham'ı 1-0 yenerek Şampiyonlar Ligi'ni garantiledi

İngiltere Premier Ligi'nin 33.haftasının erteleme maçında Manchester City sahasında Tottenham'ı konuk etti. Karşılaşmadan 1-0'lık galibiyetle ayrılan Manchester City, önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücade etmeyi garantiledi.

İngiltere Premier Ligi'nin 33. haftasının erteleme mücadelesinde Manchester City sahasında Tottenham'ı 1-0'lık skorla mağlup etti.

City of Manchester Stadı'nda oynanan karşılaşmada Manchester City'ye galibiyeti getiren tek golü karşılaşmanın 30. dakikasında Peter Crouch kaydetti.

Bu sonucun ardından Manchester City puanını 65 yaparak 4. sırada yer alırken, Tottenham ise 56 puan ile 6. sırada kaldı.

Maça hızlı başlayan Manchester City, Dzeko ile gole çok yaklaştı. 10. dakikada gelişen atakta, Silva'nın pasında Cudicini ile karşı karşıya kalan Dzeko, topu kaleciye nişanladı! İlerleyen dakikalarda da ev sahibi ekibin atakları devam etti. 28. dakikada Tottenham etkili geldi. Lennon sağ kanattan mükemmel bindirdi ve Modric'i gördü ancak Hırvat yıldızın şutu direğin yanından dışarı gitti. Bu pozisyondan sadece iki dakika sonra beklenen gol geldi. Milner'ın sert ortasında top Crouch'a çarparak, İngiliz oyuncunun kendi kalesine gitti ve Manchester City 1-0 öne geçti. 37. dakikada gelişen bir başka City atağında Dzeko'nun vuruşu kaleyi bulmadı ve ilk 45 dakika bu skorla sona erdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısında tempo düştü. Manchester City önde olmanın verdiği rahatlıkla oyunu kontrolünde tutmaya çalıştı. Tottenham ise ileride çoğalmakta zorlanınca pozisyon bulmakta güçlük çekti. 49. dakikada Lennon'ın ortasını Pienaar tamamladı ancak Hart topu iyi bir refleksle çıkarttı. Sonraki dakikalarda kayda değer bir pozisyon olmadı. 87. dakikada Vieira'nın vuruşunu Gallas topu çizgiden çıkartınca, karşılaşmada başka gol olmadı ve Manchester City sahadan 1-0'lık üstünlüğükle ayrıldı.

Bu sonuçla City puanını 65'e çıkartırken, Tottenham ise 56 puanda kaldı. Böylece mavi beyazlılar, ligin bitimine iki maç kala Şampiyonlar Ligi'ne gitmeyi garantiledi.

Manchester City Tottenham'ı 1-0 yenerek Şampiyonlar Ligi'ni garantiledi