Türkiye‘nin Futbol Yıldızı Karlıtepe İlköğretim

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM), Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu‘nun işbirliğiyle Manavgat Ilıca Beldesi Kumköy turizm bölgesinde bulunan Emirhan Spor Tesisleri‘nde gerçekleştirilen Türkiye Yıldız Erkekler Futbol Şampiyonasında İstanbul Gazi Osmanpaşa Karlıtepe İlköğretim Okulu şampiyonluğa ulaştı.

İstanbul Kadıköy İlhami Ahmet Örnekal ve İstanbul Gazi Osmanpaşa Karlıtepe İlköğretim Okulları arasında oynanan ve normal süresi golsüz sonuçlanan final karşılaşmasını penaltı atışları sonucunda 4-3 kazanan İstanbul Gazi Osmanpaşa Karlıtepe İlköğretim Okulu Türkiye Şampiyonu olurken, İstanbul Kadıköy İlhami Ahmet Örnekal ikinci, İzmir Kaymakam Özgür Azer Kurak ilköğretim okulunu mağlup eden Bursa NOSAB 3.lüğü elde etti.

Manavgat‘ta 24 Nisan‘da başlayan ve 1 hafta boyunca birbirinden güzel maçlara sahne olan şampiyonanın final karşılaşmasını Manavgat kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Antalya Milli Eğitim Şube Müdürü Özer Bedir‘in de aralarında bulunduğu çok sayıda yetkilinin de izlediği turnuvada en iyi kalecisi İstanbul Gazi Osmanpaşa Karlıtepe İlköğretim Okulu kalecisi Samet Arslan, En Yararlı oyuncu Kadıköy İlhami Ahmet Örnekal

Yiğithan Güveli olurken Turnuvanın gol krallığını 14 golle Bursa NOSAB İlköğretim Okulundan Enes Ünal elde etti.

İstanbul Gazi Osmanpaşa Karlıtepe İlköğretim Okulu‘nun penaltı atışları sonunda büyük bir sevinç yaşadığı Final karşılaşmasının ardından dereceye giren takımlara kupaları ve madalyaları verildi. Kapanış töreninde kısa bir konuşma yapan Manavgat kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu, başta bu turnuvanın Manavgat‘a getirilmesinde en büyük emek sahibi Bekir Çalışkan‘ı rahmetle andıktan sonra "Manavgat‘ta önemli bir organizasyonu daha başarıyla tamamlamanın gururunu yaşıyoruz. Bu turnuva ve 2 gündür manavgat‘ta

yapılmakta olan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet turu gösterdi ki Manavgat olarak daha büyük organizasyonlara rahatlıkla evsahipliği yapabiliriz. Ben öncelikle burada mücadele eden minik yavrularımızı canı gönülden kutlarken kendilerini ilerleyen dönemlerde Türk milli takım forması altında görmekten duyacağımız memnuniyetide belirtmek isterim. Ayrıca bu turnuvanın başarıyla tamamlanmasında emeği geçen başta tesislerini bizlere açan Emirhan otelleri olmak üzere herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA