Diyarbakırspor Kayyum Başkanı Muhittin Ateş'ten açıklama

Diyarbakırspor'un kayyum başkanı Muhittin Ateş, Karşıyaka'nın başkanı Hüseyin Çalışkan'ın jesti karşısında çok duygulandıklarını belirterek, maça çıkacaklarını açıkladı.

Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden Diyarbakırspor'un kayyum başkanı Muhittin Ateş, Karşıyaka'nın kulüp başkanı Hüseyin Çalışkan'ın, kabul etmeleri durumunda pazar günü İzmir'de konuk edecekleri Diyarbakırspor'un deplasman masraflarını karşılayacakları jesti karşısında çok duygulandıklarını söyledi.

Muhittin Ateş yaptığı açıklamada, Karşıyaka Kulübü Başkanı Çalışkan'ın, pazar günü İzmir'de konuk edecekleri Diyarbakırspor'un deplasman masraflarını karşılama teklifinin kendilerine bildirildiğini belirtti.

''Masraflarımızın karşılanması teklifi bizi çok duygulandırdı'' diyen Ateş, Karşıyaka yönetimine teşekkür ettiğini bildirdi.

Asıl sıkıntılarının Karşıyaka maçı masraflarının karşılanmasından ziyade personelin iş bırakma eyleminde bulunması olduğunu ifade eden Ateş, şöyle konuştu:

''Durum bu hal alınca maça gitmeye karar verdik. İşadamı Fadıl Akgündüz tüm masrafları karşılayacak. Buna da sponsor olacak. Akgündüz'e teşekkür ediyoruz. Uçakla Diyarbakırspor kafilesi İzmir'e gidecek. Karşıyaka yöneticilerine teklifleri nedeniyle teşekkür ediyoruz.''

Ateş, Çalışkan'ın jestine karşılık Karşıyaka Kulübü Başkanlığı'na gönderdiği yazıda da şu ifadelere yer verdi:

''Teveccühünüz bizim için, camiamız için sevinç ve moral kaynağı olmuştur. Nazik davetinizi ne yazık ki kabul edemeyiz. Zira deplasman masraflarımız sponsorumuz tarafından karşılanacaktır. Nazik davetinizi ne yazık ki kabul edemeyiz. Karşıyaka'ya gelmeme sebebimiz sadece maddi imkansızlık değil, kulüp personelinin 2 yılı aşkın süredir alamadıkları maaşları için başlattığı iş yavaşlatma eylemidir.''

Diyarbakırspor'da 35 çalışan, yaklaşık 24 aydır maaşlarını düzenli alamadıkları gerekçesiyle iş bırakma eylemi başlatmıştı. Gelir olmadığı için büyük sorun yaşayan kayyum başkanı Muhittin Ateş, bunun üzerine Karşıyaka ile pazar günü deplasmanda oynayacakları lig maçına çıkmama kararı almıştı.