Muratpaşa Kaymakamlığı, 1. Basketbol Turnuvası Başlıyor

Antalya’da 5 bin öğrencinin katılacağı basketbol turnuvası düzenlenecek.

Antalya’da 5 bin öğrencinin katılacağı basketbol turnuvası düzenlenecek. Antalya Muratpaşa Kaymakamlığı tarafından düzenlenen ve Medical Park Hastaneler Grubu tarafından desteklenen turnuvada Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü‘ne bağlı 64 İlköğretim, 48 Ortaöğretim okulundan seçilen yaklaşık 5 bin öğrenci 02- 05 Mayıs ve 09-13 Mayıs tarihleri arasında Cam Piramit açık hava spor alanında basketbol oynayacak.

    Turnuva öncesi Medical Park Antalya Hastanesi’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Muratpaşa Kaymakamı Fatih Kocabaş, Basketbol A Milli Takımı’nın Dünya 2.‘liğinin kalıcı bir başarı olması amacıyla böyle bir tarama turnuvası yapmayı karar verdiklerini söyledi. Yapılacak turnuva ile genç beyinlerin gelişimine büyük katkıda bulunacaklarını ifade eden Kocabaş, “Artık uluslar tüfek ve mermi ile değil, sportif ve buna benzer sanatsal faaliyetler ile güçlerini ölçüp üstünlük kurmaya çalışıyorlar. Umarım biz böyle bir altyapı oluşumunun temelini atmış olacağız.” dedi.

    Antalya Basketbol İl Temsilcisi Hakan Çatal da, ilköğretim okulları arsındaki turnuvanın ilk bölümünde 4 günde 16 potada 442 maç, orta öğretim bölümünde ise 112 maç oynanacağını ifade etti.

    Çatal, maçlar sırasında bir takımın 3+1 sporcudan oluşacağını ve maçların 10’ar dakika süreceğine değinerek, turnuvanın büyüklüğüne ve önemine dikkat çekti.