Ömer Aşık'lı Chicago Bulls, Doğu Konferansı'nda yarı Finale yükseldi

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) play-off heyecanı TSİ sabaha karşı oynanan 3 karşılaşmayla devam etti. Milli basketbolculardan Ömer Aşık'ın takımı Chicago Bulls, Indiana Pacers engelini aşarak Doğu Konferansı'nda yarı finale yükseldi.

Milli yıldız Ömer Aşık‘ın da formasını giydiği Chicago Bulls, Doğu Konferansı play-off serisi 5. maçında karşılaştığı Indina Pacers‘ı 116-89 yenerek durumu 4-1‘e getirdi ve konferans yarı finaline yükseldi. Derrick Rose 25 sayı, 6 asistle takımının en skorer ismi olurken, Luol Deng de 24 sayı, 6 ribaunt, 7 asistle etkili bir maç çıkardı.

Maça kenardan dahil olan milli basketbolcu Ömer Aşık ise yaklaşık 15 dakika süre alırken karşılaşmayı 2 sayı, 5 ribaunt, 2 top kaybıyla tamamladı.

Geceyi mağlubiyetle kapatan ve sezona play-off‘lar ilk turunda veda eden Indiana Pacers‘ta ise Danny Granger 20 sayıyla mücadele etti.

Chicago Bulls, Doğu Konferansı yarı finalinde Orlando Magic - Atlanta Hawks serisinin galibiyle eşleşecek. Seride Hawks‘ın 3-2‘lik üstünlüğü bulunuyor.

HİDAYET‘Lİ ORLANDO PES ETMİYOR

Milli yıldız Hidayet Türkoğlu‘nun da formasını giydiği Orlando Magic, Amway Arena‘da Atlanta Hawks‘ı 101-76‘lık skorla mağlup ederek seride durumu 2-3‘e getirdi ve tur umudunu sürdürdü.

Orlando Magic, kaybetmesi durumunda sezonu kapatacağı mücadelede ilk Atlanta Hawks‘ı farklı yendi ve tur şansını devam ettirdi. Hidayet Türkoğlu 9 sayı, 2 ribaunt, 3 asistlik bir performans sergiledi. Faul problemi yaşayan Dwight Howard 8 sayı, 8 ribaunt ile oynarken, Jason Richardson 17 sayı ile takımının en skorer ismiydi. Orlando‘da Kenardan gelen JJ Redick 14 sayı ile oynarken, Ryan Anderson da 11 sayı, 7 ribaunt ile maçı tamamladı.

Atlanta Hawks cephesinde ise Josh Smith 22 sayı, 11 ribaunt ile ‘double -double‘ yaparken, Marvin Williams 12 sayı, 5 ribaunt ve Al Horford da 9 sayı, 14 ribaunt, 6 asist ile mücadeleyi noktaladı.

Konuk ekipte 35 dakika süre alan Joe Johnson ise 2/12 genel şut isabetinde kaldığı karşılaşmada 5 sayı, 3 ribaunt ile oynadı.

İki takım arasındaki serinin 6. maçına Atlanta‘nın sahası Phillips Arena ev sahipliği yapacak. Atlanta Hawks bu maçı kazanması halinde konferans yarı finalinde Ömer‘li Chicago ile karşılaşacak. Orlando‘nun maçı kazanması halinde ise seriye eşitlik gelecek ve kazananı 7. ve son maç belirleyecek.

LAKERS AVANTAJI ELE GEÇİRDİ


Favori gösterildiği New Orleans Hornets karşısında Batı Konferansı play-off ilk turu serisinde oldukça zorlanan son 2 yılın şampiyonu Los Angeles Lakers, serinin 5. maçını 106-90 yenerek durumu 3-2‘ye taşıdı.

6 oyuncunun çift haneli sayılara ulaştığı Lakers‘ta süper yıldız Kobe Bryant 19 sayıyla takımının en skorer ismiydi.

New Orleans‘ta ise Trevor Ariza‘nın 22 sayısı galibiyet için yeterli olmazken Marco Belinelli 21 sayı, Chris Paul ise 20 sayı, 12 asistle maçı tamamladı.

Kaynak: İHA