Denver Nuggets: 104 - Oklahoma City Thunder: 101

NBA playoff ilk tur serisinde, 3-0 önde olan Oklahoma City Thunder karşısında serinin dördüncü maçını kazanan Denver Nuggets seriyi Oklahoma'ya taşıdı.

NBA'de Batı Konferansı'nın dördüncüsü ile beşincisini karşı karşıya getiren playoff ilk tur mücadelesinde Denver Nuggets, serinin dördüncü maçında sahasında Oklahoma City Thunder'ı 104-101 yenerek üç maçlık yenilgi serisinin ardından seriyi 3-1'e getirmeyi başardı.

Pepsi Center'da taraftarı karşısına "Tamam ya da devam" parolasıyla Colorado ekibi, bu sonuçla süpürülmekten kurtularak seriyi Oklahoma'ya taşımayı başardı.

Ev sahibi ekipte Ty Lawson 27 sayı, Danilo Gallinari 18 sayı, 6 ribaunt, 4 asist, benchten gelen J.R. Smith 15 sayı, Kenyon Martin 13 sayı, 9 ribaunt, Raymond Felton 11 sayı ve Nene Hilario 10 sayı, 9 ribaunt ile ön plana çıkan isimler oldular.

Konuk Thunder'da ise, normal sezonun sayı kralı Kevin Durant 31 sayı, 5 ribaunt, Russell Westbrook 30 sayı, 6 ribaunt, 5 asist ve Serge Ibaka 13 sayı, 14 ribaunt, 5 blok ile maçı tamamladı.

Seride beşinci maç, perşembe sabaha karşı Oklahoma'da oynanacak. Thunder, evinde bu maçı kazanması durumunda 4-1 ile seriyi galip bitiren taraf olacak. Nuggets'ın kazanması halinde ise seri, Cumartesi sabaha karşı Denver'da oynanacak altıncı maça taşınacak.

Denver Nuggets: 104 - Oklahoma City Thunder: 101