Kütahya Evliya Çelebi Duatlon Yarışı Tamamlandı

Türkiye Triatlon Federasyonu‘nun 2011 yılı faaliyet programında yer alan ‘‘Kütahya Evliya Çelebi Duatlon Yarışı‘‘ Kütahya‘da yapıldı.

Doğumunun 400. yıl dönümü dolayısıyla ünlü gezgin ve anlatı ustası Evliya Çelebi‘nin memleketi Kütahya‘da "Kütahya Evliya Çelebi Duatlon Yarışları" yapıldı. Yarışlar, masterler, büyük erkek ve büyük bayanlar, genç erkek ve genç bayanlar, yıldız erkek ve yıldız bayanlar kategorilerinde sprint mesafelerde yapıldı. Yıldızlarda 13-15, gençlerde 16-19, büyüklerde 20 ve üzeri yaştaki sporcular yarıştı.

Etaplar, yıldızlarda 2 bin 500 metre koşu, 10 kilometre bisiklet, bin 250 metre koşu, gençler ve büyüklerde ise 5 bin metre koşu, 20 kilometre bisiklet, 2 bin 500 metre koşudan oluştu. Türkiye Triatlon Federasyonu ve Uluslararası Triatlon Birliğinin (ITU) yarışma kurallarına göre gerçekleştirilen yarışlar, Dumlupınar Spor Salonu önünden başlarken, Sporcular, belirlenen güzergahları koşu, bisiklet ve koşu bölümlerinde geçerek başlangıç noktasında yarışı tamamladı.

Yarışlar sonrasında dereceye girenlere verilecek olan madalya törenine Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, Triatlon Federasyonu Onursal Başkan ve Başkan Yardımcısı Halil Kılıçoğlu, ASKF Başkanı Murat Cengiz daire müdürleri ve sivil toplum örgütleri ve federasyon yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Yarışmalarda dereceye giren isimler şöyle:

Yıldız Erkekler: Can Aktan, Hasan Deniz, Burak Odabaşı.

Yıldız Bayanlar: Yelbesu Büyükzöngür, Tuğce Karakaya, Sinem Özdil.

Genç Erkekler: Metin Akbaba, Sabri Öğe, Orçun Yılmaz.

Genç Bayanlar: Ümran Aslan, Ece Bakıcı, Aylin Akyay.

Masterler: Özgür Eriş, Rocky Mcgregor, Yılmaz Kahraman.

Master bayanlar: Şima mcgregor.

Büyük Erkekler: Samet Büyükzöngör, Kemal Çoban yıldızı, Onur Çalp.

Büyük Bayanlar: Çiğdem Gülgeç, Emel Yıldırım, Berrak Mutlu.

Kaynak: İHA