Konyasporlu Futbolcu Mehmet Batdal: Beklenti Varsa Sabır Gösterilmeli

Spor Toto Süper Lig‘in devre arasında Konyaspor‘a kiralanan Mehmet Batdal, gelecek vaat eden futbolcular için karar verilmeden önce sabır gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Spor Toto Süper Lig‘in devre arasında Konyaspor‘a kiralanan Mehmet Batdal, gelecek vaat eden futbolcular için karar verilmeden önce sabır gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Futbol Federasyonu‘nun resmi yayın organı TamSaha Dergisi‘ne açıklamalarda bulunan Mehmet Batdal, Galatasaray‘da geçirdiği süreçle ilgili yeterli şans bulamamasından yakındı.

Mehmet Batdal, "Takıma ilk olarak Hollanda‘daki kamp sırasında katıldım. Her şey o zamanki gibi devam etseydi çok farklı olabilirdi. İstanbul‘a geldiğim zaman daha önceki performanslarım nedeniyle insanların bir beklentisi vardı elbette. Ama ben alt ligden gelmiş bir oyuncuyum ve üzerimdeki sorumluluğu paylaşacağım arkadaşlarımın sakatlanmaları bir anda üzerimde ekstra bir yük oluşturdu. Buna sakatlık da eklenince biraz geriye düştüm. Sakatlıktan sonra iyi toparladım diye düşünüyorum ama sezon başındaki şansları bulamadım bu sefer de." şeklinde konuştu.

"Yaklaşık 6 aylık Galatasaray döneminin ardından Konyaspor‘a geçmendeki temel neden sürekli maç oynamak mı? Mehmet Batdal, "Galatasaray‘da son güne kadar kalma taraftarıydım. Ama kalmak bana zarar verecekti. Yapılan transferler benim sezon sonuna kadar oynayacağım maç sayısını belki sıfıra indirecekti. Yarım sezonluk dönemi sürekli forma şansı bularak geçirebileceğimi ve bunun bana faydası olabileceğini düşünerek böyle bir karar verdim." yanıtını verdi.

Galatasaray‘dan ayrılıp tekrar sarı - kırmızılı takıma dönen futbolcuların olduğu hatırlatılan Batdal, "Galatasaray‘da fazla forma şansı bulamadım. Antrenmanda yaptığım tempo bir yere kadar ama maç temposu apayrı bir şey. Konyaspor‘da oynayacağım maçlar bana çok fayda sağlayacak. En azından döndüğüm zaman maç eksiğim olmadan kamp öncesinde belirli sayıda maç oynamış olacağım. Maç oynamadı önyargısı olmadan her şey benim elimde olacak diye düşünüyorum. Gelecek vaat eden futbolcular için karar verilmeden önce biraz şans tanınması gerekiyor. Bir takımın bir futbolcudan bir beklentisi varsa sabır göstermesi lâzım. Sabır göstersin ki, futbolcu o ritmi yakalasın ve özgüveni yerine gelsin." açıklamasında bulundu.

En kötü sezonlarından birini geçiren Galatasaray‘ın neden başarısız olduğu yönünde de görüş bildiren Batdal, "En büyük etken uzun süreli sakatlıklar ve önemli oyuncuların takımdan uzun süreler ayrı kalmaları. Milan Baros, Arda, Kewell... Orta sahada ve savunmada yaşanan sakatlık sorunları. Arda takımın önemli parçası. Arda hem yetenek olarak hem de takımı bütünleştirici özellikleriyle çok önemli bir isim. Galatasaray takımına ruh katan oyuncuların başında geliyor." diye konuştu.