Kayserispor Kendi Evinde İlk Kez Kaybetti, Manisaspor Sevinçli Ayrıldı

Kayserispor ligin 24. Haftasında ilk kez kendi sahasında maç kaybetti. Sarı-kırmızılı ekip, ilk kez maç kaybetmenin üzüntüsünü yaşarken, son haftalarda sıkıntılı günler yaşayan Manisaspor galibiyetin sevincini yaşadı.

Kayserispor ligin 24. Haftasında ilk kez kendi sahasında maç kaybetti. Sarı-kırmızılı ekip, ilk kez maç kaybetmenin üzüntüsünü yaşarken, son haftalarda sıkıntılı günler yaşayan Manisaspor galibiyetin sevincini yaşadı.

Maçla ilgili değerlendirmede bulunan Manisaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Kayserispor deplasmanından galibiyetle ayrıldıkları için mutlu olduklarını söyledi. Karaman, maçla ilgili şu değerlendirmede bulundu: “Üç puan aldık sevinçliyiz. Kayserispor iyi takım. Bulunduğu konum itibarıyla hem sportif ve tesisleşme adına gelecek yıllara damgasını vuracak ekip ve iyi bir yönetim var. 4 gün boyunca tesislerden faydalandım. 6 yıl öncede görev yapmıştık. Bugün için ciddi anlamda dağlar gibi fark var. Tebrik ediyorum. Bugünkü maça gelince çok eksiklerimiz vardı. Hafta içerisinde yaptığımız çalışmada oyun anlayışımızı değiştirmek zorunda kaldı. Çabuk hücuma çıkma isteği ile oyun oynamak istedik. Haliyle oyunu biraz çirkinleştirdik. Ama rakibin gücü ortada. Durum belli. Onun için kadromuz yeterli değildi ve bunu yapmak zorunda kaldık. Devre arasına 1-0 galip girdik. Rakip hücum oyuncularıyla başladı. Dolaysıyla ikinci yarı şunu düşündük ve bize saldıracak riski alacak rakip var. Biz rakibin oynamasına müsaade ettik. İkinci golü düşündük ve bulduk. Sonuç olarak galibiyeti aldık. Maç öncesindeki tedirginliğimizin sonunda galibiyet aldığımız için mutluyuz. Uzun maratonda her şey olacaktır.”

Manisasporlu futbolcu Murat Erdoğan ise Kayserispor gibi güçlü bir ekip karşısında üç puan almanın önemli olduğunu söyledi. Murat Erdoğan, “Maç tabi ki zor geçti. Beklediğimizden daha zor geçti. Kayserispor üst düzey takım ve iyi idi. Buradan üç puan almak bizim için sevindirici. Biz disiplinli oynadık ve onları üstümüze çektik. Rakip her yönü ile iyi bir kadroya sahip. Biz sonuç olarak istediğimizi aldık ve rakibin açığını iyi kullanarak galibiyet aldık” dedi.

Manisaspor kalecisi İlker Avcıbay, galibiyet aldıkları için mutlu olduklarını söyledi. İlker, şöyle konuştu: “Sivasspor maçından sonra buraya geldik. Burada gerek yerel basın ve ulusal basın bizim eksiklerimizi dile getiriyordu. Buna karşılık rakibimizin favori olduğu gösteriliyordu. Bugün eksik oyuncularımızın yerinde oynayan arkadaşlarımız çok iyi idi. Tebrik ediyorum. Biz ikinci yarıda da çok iyi oynadık. Oyun disiplininden kopmadık ve galibiyeti aldık. Fazla pozisyon vermeden buradan üç puanla ayrılıyoruz. Mutluyuz.”

Kayserispor Teknik Direktörü Şota Arveladze ise kaybettikleri için üzgün olduklarını söyledi. Şota, maç değerlendirmesinde şunları söyledi: “Zor maç olacağını biliyorduk. Kesinlikle kolay olmayacaktı. Trabzonspor maçından sonra konsantre olmak zor oldu. İdmanda gördüğüm konsantrasyon vardı. İyi de başladık maça. Ama pozisyonu görmedim tam. Hakemde belki görmedi. Sonraki pozisyonları da değerlendiremedik. Rakip duran toptan öne geçti. Ağır bir zemin var ve zorlandık. Buna rağmen pozisyona girdik. Ama ikinci golü yedik. Zalayeta’yı oyuna almıştık. Sonrasında golü bulduk. Ofsayt olarak değerlendirildi. Ama sonuçta sayılmadı. Ama ofsayt olmadığını öğrendim. Sonuçta iyi oynamadık. Basit top kaybettik. Geri almakta kolay olmuyor. Kaybettik ama her şey devam ediyor. 10 maç kaldı. Lig devam ediyor. Üzgünüz.”

Savaş Yılmaz de çok kazanmak istedikleri maçı kaybettiklerini söyledi. Savaş, “Rakibimiz iki defa geldi. Gol attılar. Biz daha çok istedik. Top oynamak isteyen bizdik. Elimizden geleni yaptık ama olmadı” dedi.

Hasan Ali Kaldırım, maçla ilgili şu değerlendirmede bulundu: “Oyun oynamaya çalıştık. Bizdik oynayan ekipti. Rakibimiz iyi taktikle çıktı. Tebrik ediyorum. Biz çok pas hatası yaptık. Biz çok pas yapan takımdık ve oyun oynamak istedik. Sonuçta sahamızda ilk kez kaybettik. Bizim evimizde kaybedeceğim belliydi ve bugün kaybettik.”