47. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu

47. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu‘nun bu yılki etapları kıtaları birbirine bağlayacak.

Turun bu yılki ana temasının ‘Trafikte Bisikletliye Saygı‘ olan 47. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu için geri sayım başladı. 24 Nisan‘da Sultanahmet‘ten start alacak olan tur, Boğaziçi Köprüsü‘nden geçişle birlikte Bostancı parkurunda atılacak 8 tur ile start verilmiş olacak. 121 kilometrelik İstanbul etabın ardından diğer etaplara geçilecek.

Tur 2011 etapları sırasıyla, 1. Etap 24 Nisan İstanbul ‘Europe to Asia‘ 121 km, 2. Etap 25 Nisan Kuşadası - Turgutreis 181 km, 3. Etap 26 Nisan Bodrum - Marmaris 166 km, 4. Etap 27 Nisan Marmaris - Pamukkale 209 km, 5. Etap 28 Nisan Denizli - Fethiye 221 km, 6. Etap 29 Nisan Fethiye - Finike 194 km, 7.Etap 30 NisanTekirova - Manavgat 135 km, 8. Etap 1 Mayıs Side - Alanya160 km olarak gerçekleştirilecek.

ANA TEMA ‘TRAFİKTE BİSİKLETLİYE SAYGI‘

Bu yıl ilk kez parkur etapları arasına Manavgat ve Side‘nin ilave edildiğini açıklayan Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu Manavgat‘ta düzenlenen basın toplantısında gelinen noktayı gururla izlediklerini ve Türk bisikletinin her geçen gün mükemmele doğru gittiğini ifade etti. Türkiye‘de her yaşta bireyin sadece spor amaçlı değil ulaşım amaçlı olarak da bisiklet kullandığını ve bu sayının gün geçtikçe arttığını söyleyen Müftüoğlu, bisiklet üreticileri ve üretim hacmindeki artışa dikkat çekti.

"Bisikleti yaygınlaştırmak için elimizden geleni yaparken, bisiklet kullanıcılarının karşılaştığı sorunları görmezden gelemeyiz" diyen Müftüoğlu, bu yıl koşulacak 47. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turunun ‘Trafikte Bisikletliye Saygı‘ temasını işleyeceğini söyledi.

TARİHSEL BİR DEĞER

Bu yıl İlk kez turun son etap startına ev sahipliği yapacak olan Side Belediye Başkanı Abdülkadir Uçar da bunun tarihsel bir değer olduğunu ifade ederek, "Sizleri ağırlıyor olmaktan büyük mutluluk duyuyorum" dedi. Uçar, konuşmasının son bölümünde bisikletin çocuk yaştaki kitlelere hitap eden farklı bir konumu olduğuna dikkat çekerek, "Herhalde hepimiz çocukken hep bisiklete binmeyi arzu ederdik. Maalesef amacımıza ulaştıktan sonra bisikleti hayatımızdan çıkarırdık. Bu vesile ile, Side‘de önümüzdeki

yıllarda yerel halkın bisiklete binebileceği özel bisiklet yolları yapılacağını müjdelemek isterim" dedi.

BİR HAYAL GERÇEKLEŞTİ

Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu ise bir hayalin gerçekleştiğini ifade ederek, "Geçen yıl bir taslak olarak yapılan konuşma bu yıl gerçeğe dönüştü, turun Side ve Manavgat‘tan geçecek olması yöre halkına burada yaşayan yabancılara turun televizyonlara yansıyarak söz konusu tarihi yerlerin gün ışığına çıkacak olması bizleri tarifi imkansız sevince boğmuştur. Emeği geçen herkese teşekküre bir borç biliriz" diye konuştu.

TÜM HAZIRLIKLAR SONLANDI

Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı ve aynı zamanda turun yarış direktörü Abdurrahman Açıkalın ise 11 Nisan‘da gerçekleştirilecek son basın toplantısı öncesi tüm hazırlıkların sonlandığını, Karayolları Müdürlükleri ile yapılan görüşmelerde koşulacak etaplarda hiçbir sorunun bulunmadığını ifade etti. Tura bu yıl üç sporcunun katılacağını müjdeleyen Açıkalın, geçen yıl izleyecileri kendisine hayran bırakan Alman bisikletçi Andre Griepel‘inde katılacağını ve büyük bir çekişmenin yaşanacağını ifade etti.

Açıkalın bir basın mensubunun tasarımla ilgili sorduğu soruyu ise, "Billboardlara Cumhurbaşkanlığı bisiklet turunda koşmuş ve iz bırakmış sporcuların fotoğraflarını koyduk. Bu da turumuzun marka değerini ortaya koyuyor. TUR‘a artık yarışması için kulüp çağırmıyoruz, kendileri bize katılma isteklerini iletiyor ve ne kadar değerli bir yarış organize ettiğimizi gururla ifade ediyorlar" şeklinde yanıtladı

Kaynak: İHA