Uluslar Arası 18 Yaş Altı Futbol Turnuvasına 7 Ülkeden 41 Takım Katıldı

Alanya’da başlayan Uluslar arası 18 yaş altı futbol turnuvasına 7 ülkeden 41 takım katıldı.

Alanya’da başlayan Uluslar arası 18 yaş altı futbol turnuvasına 7 ülkeden 41 takım katıldı.

Spor turizminin sık sık gündeme geldiği Alanya’da başlayan ‘18 yaş altı uluslar arası futbol turnuvası’ turizmcilere kış turizmi için umut verdi. İlki geçtiğimiz yıl 15 takımın katılımıyla yapılan ‘Akdeniz incisi futbol turnuvasında bu yıl 7 ülke ve 41 takım katıldı. Turnuvanın açılışı, Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, Konaklı Belediye Başkanı Abdullah Sönmez, Türkler Belediye Başkanı Hayri Çavuşoğlu, İncekum Belediye Başkanı Fahri Baysal, Avsallar Belediye Hüseyin Enver Görgülü, turnuvaya katılan takımlar ve sporcu yakınlarının katılımıyla Konaklı stadında gerçekleştirildi. Açılış Evima tur ortaklarından Evgeni Morinov’un konuşmasıyla başladı.

Habib Cebeci’nin de ortak olduğu Evima tur şirketi tarafından Türkiye ye getirilen 18 yaş altı futbol takımlarının mücadele edeceği turnuvaya dokuz takımla katılan Rus Milli Takımının ünlü kalecisi Rinat Dasaev de konuşma yaptı. Daha sonra konuşan Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan ise konuşmasına Rusça sözlerle başladı. Doğan’ın Rusça konuşması genç oyuncular ve aileleri tarafından alkışla karşılandı. Yapılan açılış töreninin ardından protokol üyeleri, konuk sporcularla birlikte fotoğraf çektirdi.

Törenden sonra turnuvanın ilk maçı, 94 doğumlu yaş grubunda Kazakistan takımı Torpedo ile Rus takımı Kaskiv Attan arasında oynandı. ilk mücadeleyi Rus takımı 3-2 kazandı.