Manisaspor Fenerbahçe 1-3 - maç özeti ve golleri izle

Manisaspor Fenerbahçe 1-3 - maç özeti ve golleri izle.Manisaspor Fenerbahçe 1-3 - maç özeti ve golleri izleyin. Manisaspor Fenerbahçe 1-3 - maç özeti ve golleri izlemek için tıklayınız.İşte Manisaspor Fenerbahçe 1-3 - maç özeti ve golleri izle...

Spor Toto Süper Lig 20. hafta mücadelesinde Fenerbahçe, deplasmanda Manisaspor'a konuk oldu.

Manisaspor Fenerbahçe 1-3 - maç özeti ve golleri izleMAÇIN ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ

Manisaspor Fenerbahçe 1-3 - maç özeti ve golleri izleMAÇIN KARELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Fenerbahçe 3-1 kazanarak üç puanı hanesine yazdırmayı başardı.

Mücadelede Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri 61. dakikada penaltıdan Alex ve 73. dakikada Niang ve 89. dakikada Issiar Dia kaydetti. Manisaspor'un ise 54. dakikada Kahe ile bulduğu gol galibiyet için yeterli olmadı.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe Spor Toto Süper Lig'de puanını 42'ye yükselterek zirve iddiasını sürdürdü. Manisaspor ise kendi sahasınaa aldığı bu yenilginin ardından 28 puanda kaldı.

KOCAMAN'DAN ZORUNLU DEĞİŞİKLİKLER

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Manisaspor karşısında geçen haftaki Trabzonspor maçı ilk 11'inde yer alan Dia'nın yerine Semih'e, kart cezalıları Gökhan ve Selçuk'un yerine ise Bekir ve Cristian'a forma şansı verdi.

Manisaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, geçen hafta deplasmanda 3-1 kazandıkları Ankaragücü maçı kadrosunda fazla değişikliğe gitmedi. Karaman, geçen haftadan farklı olarak ilk 11'de yer alan Bülent Cevahir'i yedek soyundurarak, kart cezası biten Ömer Aysan Barış'a forma şansı verdi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise Trabzonspor maçı ilk 11'inde yer alan Dia'nın yerine Semih'e, kart cezalıları Gökhan ve Selçuk'un yerine ise Bekir ve Cristian'a forma şansı verdi. Fenerbahçe'nin yabancı oyuncuları Dia ve Stoch, maça yedek kulübesinde başladı.

CRISTIAN'IN ŞUTU DİREKTE PATLADI

Karşılaşmaya Volkan, Bekir, Lugano, Yobo, Andre Santos, Emre, Cristian, Mehmet Topuz, Alex, Semih, Niang 11'i ile başlayan Fenerbahçe'nin ilk dakikalarda rakip kalede hem bir topu direkten döndü, hem de kalesinde net bir gol pozisyonu gördü.

6. dakikada bu hafta kadroda kendisine yer bulan Cristian'ın ceza sahası dışından sert şutu üst direkten geri döndü. Bu tehlikeli şutun ardından ise Fenerbahçe kalesinde Yiğit Gökoğlan net bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Yobo'nun hatasını değerlendiren Gökoğlan, kaleci Volkan ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunu gerçekleştirdi ancak meşin yuvarlak direğin dibinde dışarıya çıktı.

Bu iki pozisyonun ardından karşılaşmada zaman zaman tempolu dakikalar yaşandı.

Maçın 13. dakikasında ise ilginç bir pozisyon yaşandı. 13. dakikada Alex'in serbest vuruşunda top ceza sahası içinde Niang'ın önünde kaldı. Senegalli oyuncu önünde bulduğu topu ağlara gönderdi. Ancak bu pozisyon ofsayt gerekçesiyle gol olarak değer kazanmadı.

İki takımın ilk yarıdaki gol bulma çabaları sonuçsuz kaldı ve mücadelenin ilk 45 dakikası 0-0'lık eşitlikle sona erdi.

KAHE EŞİTLİĞİ BOZDU

Maçın ikinci yarısına Fenerbahçe ilk yarıdaki şekilde uzaktan şutlarla başladı. Cristian ve Emre'nin Manisaspor kalecisi İlker'i zor durumlara sokan şutlarının ardıdan ev sahibi ekip Brezilyalı oyuncusu Kahe ile eşitliği bozan golü buldu.

55. dakikada sağ kanattan gelişen Manisa atağında Simpson sağ çizgiye inmeden topu ortaladı. Arka direğe açılan topta bomboş durumdaki Kahe topu ağlara gönderdi ve skor 1-0 oldu.

FENERBAHÇE'NİN İMDADINA YİNE ALEX YETİŞTİ!

Mücadelenin 55. dakikasında kalesinde golü gören Fenerbahçe rakip kalede etkinliğini arttırdı. Özellikle Alex bu dakikadan itibaren daha fazla sorumluluk alırken Semih ve Niang'da mücadelede Manisaspor savunmasının arasında daha fazla topa sahip olmaya başladı.

Sarı lacivertli takım baskısını artırdığı dakikalarda Alex'in penaltısı F.Bahçe'nin imdadına yetişti.

61. dakikada Semih sağ çaprazdan ceza sahasına girdi. Kaleye doğru yönelen golcü oyuncu savunmanın müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem Kuddusi Müftüoğlu penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşu için topun başına geçen isim Alex, kaleci İlker'in solundan topu ağlara gönderdi.

DİREKLER GOLÜN HABERCİSİYDİ

Fenerbahçe golü bulduktan sonra üstünlük sayısını bulmasını adeta direkler önledi.

Golden 3 dakika sonra sol kanattan Alex'in kullandığı kornere Mehmer Topuz ön direkte kafayı vurdu. Arka direğe yönelen top direkten sekip kaleci İlker'de kaldı.

Bir diğer pozisyonda ise Andre Santos sol çaprazdan bomboş durumdaki Semih'e indirdi. Bomboş durumdaki Semih'in topa dokundu ancak kalenin üst kısmına seken top direğe çarpıp dışarı çıktı.

BEKLENEN GOL NIANG'DAN

Üst üste direkleri döven Fenerbahçe'de beklenen galibiyet golü 73. dakikada Niang'dan geldi.

Mehmet Topuz'un ara pasında Semih sağ çaprazda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Vuruşu kaleci İlker'den döndü. Açılan topu Niang kafayla ağlara gönderdi ve Fenerbahçe'yi öne geçirdi. Bu pozisyonun ardından Manisasporlu futbolcuların ofsayt itirazları ise sonuçsuz kaldı.

DIA SON NOKTAYI KOYDU

Mücadelede istediği sonucu yakalayan Fenerbahçe'de oyuna 87. dakikada giren Dia, 1 dakika sonra golünü atarak maçı adeta bitirdi.

Sağ kanatta, iki rakibine rağmen topu Alex'e kazandıran Mehmet Topuz atağı başlatan isim oldu. Topu yay civarında alan Alex vakit geçirmeden müsait durumdaki Dia'yı gördü. Henüz yeni oyuna giren giren Dia, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda yerden düzgün bir plase vuruşla üçüncü golü attı.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında topu istediği gibi yönlendiren Fenerbahçe takımı sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrıldı.

MAÇIN DAKİKALARI...


93' Gözler hakemde ve son düdük geliyor. Fenerbahçe Manisa deplasmanında 3-1 kazanıyor.
90' Maçta 3 dakika uzatma oynanacak
90' Sağ kanatta, iki rakibine rağmen topu Alex'e kazandıran Mehmet Topuz atağı başlandıran isim oldu. Topu yay civarında alan Alex vakit geçirmeden müsait durumdaki Dia'yı gördü. Az önce oyuna giren Dia, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda yerden düzgün bir plase vuruşla üçüncü golü attı.
89' Dia oyuna girer girmez golünü atıyor.
89' GOLL GOLL DİA
87' Niang yerini Dia'ya bıraktı.
86' Ceza alanı dışı sol çaprazından kazanılan frikiği Andre Santos kullandı ancak top üstten farklı biçimde auta gitti.
85' Manisaspor'da Mehmet Güven çıktı. Manucho oyuna girdi.
84' Fenerbahçe'de kart gören bir diğer isim Bekir...
79' Manisaspor'da Kahe'nin yerine Makakula oyuna dahil oldu.
79' Fenerbahçe'de Gökay oyuna girerken oyundan Semih alınıyor.
78' Alex orta alandan sert vurdu İlker kalesinde başarılı
77' Fenerbahçe'de az sonra Gökay oyuna girecek.
76' Bekir'in sağdan ortasında top arka direğe açıldı.
75' Bu arada gol sonrası Manisasporlu oyuncular, Semih ve Niang'ın pozisyonlarının ofsaytta olduklarını iddia ederek hakeme itirazda bulundular.
74' Mehmet Topuz'un ara pasında Semih sağ çaprazda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Vuruşu kaleci İlker'den döndü. Açılan topu Niang kafayla ağlara gönderdi ve Fenerbahçe'yi öne geçirdi.
73'GOLL GOLL NİANG
69' Bu dakikalarda Fenerbahçe, Alex önderliğinde oyunu yeniden rakip yarı alana yığmaya çalışıyor.
68' Alex'in pasında Andre Santos soldan ceza alanına girdi. Yerden ortasında, altıpasta boş durumdaki Semih topu boş kaleye bırakmak istedi ancak ayağından yükselen top üst direğe çarparak auta gitti. İnanılmaz bir pozisyondan yararlanamadı konuk ekip!
67' Niang'ın sağdan ortasında top Semih'e gelmeden defans araya girdi.
66' Manisaspor'da Murat Erdoğan oyunda. Yiğit Gökoğlan kenarda.
61' Alex sağ alt köşeye sert vurdu. İlker'in müdahelesi yetersiz. Maçta skor deneye geliyor.1-1
60' GOLL GOLL ALEX
59' Semih yerde kaldı karar Penaltı.
58' Santos'un kaptırdığı topu kendi yarı alanında alan Isaac, rakip ceza alanına kadar topu sürdü. Yaptığı ortada uzak direğe açıldı.
57' Alex'in ceza alanı dışından sağ ayağıyla çektiği şut defansa çarpıp kornere gitti.
57' Fenerbahçe ataklannı sıklaştırdı.
55' Sağ kanattan gelişen Manisa atağında Simpson sağ çizgiye inmeden topu ortaladı. Arka direğe açılan topta bomboş durumdaki Kahe topu ağlara gönderdi.
53' GOLL GOLL KAHE
51' Mehmet Güven'in pasında yay üzerinde müsait durumdaki Yiğit Gökoğlan topun gelişine sert vurdu ancak meşin yuvarlak yandan auta gitti.
50' Cristian'ın ceza alanı dışı sağ çaprazından çektiği şut az farkla auta gitti.
46' Emre orta alandan sert vurdu. Top az farkla üstten dışarı çıktı.
45' Fenerbahçe sağ kanattan korner atışı kullanacak.
45' İkinci yarı Fenerbahçe'nin vuruşuyla başladı.

İLK YARI SONA ERDİ


45' Maçın ilk yarısında 2 dakika uzatma oynanacak.
44' İlk yarının son anlarında Simpson sol kanattan içeri girdi sert vurdu. Volkan iki hamlede topu yakaladı.
43' Manisaspor kaleyi karşıdan gören yerden Kahe'yle serbest vuruş kullandı. Volkan topa rahat sahip oldu.
42' Lugano yaptığı sert hareket sonrası sarı kart ile cezalandırıldı.
38' Maçta tempo giderek düştü. Fenerbahçe yarı alanında hazırlık paslarıyla oyun kurmaya çalışıyor.
34' Alex sol kanatta çift vuruşta Semih'e bıraktı. Semih'in şutu Yiğit'e çarptı ve top uzaklaştı.
26' Emre orta alanda içeri girdi. Şutunda top az farkla dışarı çıktı.
25' Simpson sol kanattan içeri girdi. Dışarı çevirdi. Fenerbahçe savunması başarılı bir şekilde topu uzaklaştırmasını bildi.
19' Alex ortaladı. Manisaspor defansı yine başarılı.
18' Dos Santos sol kanattan sıfıra indi yerden sert ortaldı. Defansa çarpan top kornere çıktı.
15' Fenerbahçe rakip alanda etkisini arttırdı. Alex'in kullandığı serbest vuruşta topu Niang'a attı. Niang'ın vuruşunda defans topu uzaklaştırmasını bildi.
12' Alex korner kullandı. Ceza alanda kafalardan seken top Niang'ın önünde kaldı. Niang şutunda top filelerde oldu. fakat kalkan bayrak ofsayt.
7' Yiğit , Yobo'nun hatasında topu önünde buldu. Yiğit Volkan'la karşı karşıya kaldı vuruşunda top az farkla dışarı çıktı.
6' Baroni kaleyi karşıdan gören yerden çok sert vurdu. Top üst direkten dışarı çıktı. Maçın en tehlikeli atağını Fenerbahçe yakalamış oldu.
5' Maça her iki takımda kontrollü futbol seçerek başladı...
3' Alex Emre'ye verdi. Emre tekrar Alex'e geri verdi Alex'in ortası bayrak havada Yobo ofsatta yakalandı.
3' Fenerbahçe sol kanattan korner kullanacak.
1' Ve maç ev sahibi Manisaspor'un vuruşuyla başladı...
0' Saha ve top seçimi yapılıyor...
0' Her iki takımda sahada yerlerini aldılar
M.Ö İstiklal marşımız...
M.Ö. Gökhan Gönül, Selçuk ve Caner'in cezaları sonrası, Gökay, Hasan ve Okan gibi genç oyuncular bu akşam süre almayı bekleyecekler.
M.Ö. Fenerbahçe'de yedek kulübesinde genç isimlerin çokluğu dikkat çekiyor.
M.Ö. Fenerbahçe ise deplasmandaki Antalyaspor galibiyeti sonrası evinde lider Trabzonspor'u da devirerek zirveye biraz daha yaklaşmıştı.
M.Ö. Ligin ikinci yarısına kayıpsız başlayan iki ekipten Manisaspor, önce evinde Karabükspor ardından da deplasmanda Ankaragücü'nü yenmişti.
M.Ö. Manisa 19 Mayıs Stadı'nda saat 19:00'da başlayacak maçta Kuddusi Müftüoğlu düdük çalacak.

MANİSASPOR
İlker
Ferhat
Kalabane
Dixon
Ömer
Yiğit
Mehmet Güven
Yiğit Gökoğlan
Simpson
Isaac
Kahe

FENERBAHÇE
Volkan Demirel
Bekir İrtegün
Lugano
Yobo
Andre
Mehmet Topuz
Cristian
Emre
Alex
Niang
Semih