Burcu ve Çiçek Dubai Çölünde Fırtına Gibi Esti

Çöldeki iki günlük zorlu mücadeleyi Genel Klasman beşincisi, Grup N ikincisi, Bayanlar birincisi olarak tamamlayan Burcu ve Çiçek bir “ilk”e daha imza attı.

Orta Doğu Ralli Sampiyonası`nın son ayağı olan Dubai Rallisi`nde 275 km özel etap olmak üzere toplamda 752 km`den oluşan parkurda koşulan yarışta, iki günde çölde altı farklı etap koşuldu. Türkiye Tanıtım Fonu, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Toto Teşkilatı, Ansell, Red Bull, Auto Mika, Sonax, Mars Athletic Club, Puma, Golden Bay Tour, Parkur Racing, Reklamon, Dexter, Asus, Autobahn Productions, Bee Danışmanlık ve Teknotel sponsorluğunda yarışan Burcu Çetinkaya/Çiçek Güney ikilisi de bu zorlu rallide start alan ekipler arasında yer aldı.
Dubai Mall`un önünden verilen startta 10 kapı numarasıyla yarışa başlayan Çetinkaya - Güney ikilisine, startlarını Dubai`nin tanınmış ismi 14 kez Orta Doğu Ralli Şampiyonu Mohammed Ben Sulayem verdi.

Tok Sport tarafından hazırlanan Mitsubishi Lancer Evo X`la ilk kez katıldıkları çöl yarışına kolay ve çabuk adapte olmaları ile herkesi şaşırtan milli sporcular Çetinkaya-Güney, zorlu geçen yarışı Genel Klasman beşincisi, Grup N ikincisi, Bayanlar birincisi olarak tamamlayıp bir “ilk”e daha imza attılar.

Burcu Çetinkaya duygularını dile getirirken Türk bayrağını dalgalandırmanın sevincini yaşadığını belirterek, ``Dubai’de eski Orta Doğu Ralli Şampiyonu Michel Saleh dahil olmak üzere, bir çok ekibi geride bıraktık. İlk Orta Doğu yarışımızda aldığımız bu güzel sonuç ve Türk bayrağımızı podyumda dalgalandırdığımız için çok mutluyuz." dedi.

Ekibin co-pilotu Çiçek Güney ise, "Çölde iz olmayan yollarda yarışmak çok farklı bir tecrübeydi. Herkesin bizi baştan kaybolursunuz diye uyardığı ve hatta korkuttuğu bu yarışı, genel klasman beşincisi, Grup N ikincisi ve Bayanlar birincisi olarak bitirip önümüzde sezon için umut verdiğimiz için çok mutluyum." açıklamasını yaptı.

Burcu Çetinkaya-Çiçek Güney ikilisi, ülkemizi bu sezonun son yarışı olarak Aralık ortasında Pakistan Rallisi`nde temsil edecek.