Ersun Yanal, Kendisini 3,5 Yıllığına Eskişehirsporlu Yapan İmzayı Attı (2)

Eskişehirspor’un yeni teknik direktörü Ersun Yanal, kendisini 3,5 yıllığına Eskişehirsporlu yapan sözleşmeyi imzaladı.

Yanal, Eskişehir’in bir futbol kenti ve büyük bir taraftara sahip olduğunu belirterek, ”Üreten bir futbol ortamı yaratacağız. İyi bir kadro bıraktıkları için ayrıca yönetime teşekkür ediyorum. Tabii yarışmanın doğası gereği birçok inişler çıkışlar olacak. Ancak taraftarın çizdiği profille, eğlenip, keyip alıp Eskişehirspor`u istenilen yerlere getireceğiz.” dedi.
Alman Teknik Direktör Michael Skibbe’nin Hertha Berlin’e transferinin arından Eskişehirspor, yeni teknik direktör arayışları sonucu Ersun Yanal ile anlaştı. Yanal, akşam saatlerinde geldiği Eskişehirspor tesislerinde, Başkan Halil Ünal’dan şehir ve kulüp hakkında bilgi aldı. 3,5 yıllığına Eskişehirspor`la anlaşan Ersun Yanal, kulüpte mesaiye başlamadan önce tesisleri gezdi.

Başkan Halil Ünal ile birlikte basın mensuplarına açıklamada bulunan Teknik Direktör Yanal, futbol sevgisi ile yaşayan bir kente geldiği için çok mutlu olduğunu belirtti. “Eskişehir, üniversiteleriyle şehirciliğiyle ve özel seyircisi ile önemli bir şehir. Yapmış olduğu başarılarla yeni kuşakların ilgisini çeken önemli oyuncular yetiştiren bir şehir.” diyen Yanal, kendisine verilen görevi en iyi şekilde yerine getirmek için çalışacağını söyledi. Yanal, konuşmasına şöyle devam etti: ”Sadece sahada değil, altyapı olarak da atılım yapmak ve üretmek zorundayız. Çünkü Türkiye`de futbolcu üretimi yeterli değil. Bu konularda da ciddi çalışmalar içinde olacağız.”
Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal ise Yanal`ı dünyanın en iyi teknik adamları arasında saydığını kaydetti. Eskişehirspor’un geleceği için önemli bir adım attıklarını belirten Ünal, "Takımımızın bugünü ve yarını adına, A takımımızı uluslararası başarılara götürmesi adına, kulübün geleceğini Ersun Yanal`a emanet ettik. 3,5 yıllık bir sözleşme yaptık. Kendisi hedefi olan bir teknik adam. Türk futbolunda ilklere imza atacağız." diye konuştu.

ALPER İÇİN PAZARLIKLAR DEVAM EDİYOR
Eskişehirspor’un alt yapısından yetişen genç orta saha oyuncusu Alper Potuk hakkında da değerlendirmede bulunan Başkan Ünal, Alper için resmi teklifler olduğunu ve bunu yönetim kurulu olarak değerlendirdiklerini söyledi. Ünal, “Alper, şu anda bizim futbolcumuzdur. Herhangi bir takımla anlaşılmamıştır. Ama 3 kulüpten resmi teklifler var. Eğer kulübümüzün menfaatine olacak bir teklif olur ise bunu değerlendiririz. Alper`in kendisi ile de uzun uzun konuştum. Ersun hocamla da konuştum, en fazla parayı veren kulübe Alper`i satacağız. Ancak şu anda kimseyle anlaşmadık. Bu konu 1-2 gün içerisinde netliğe kavuşur. Dede`nin sözleşmesini uzattık, döndüğünde imza atacağız." dedi.

Eskişehirspor’un, 27 Aralık`ta kendi tesislerinde toplanarak ligin ikinci yarısının hazırlıklarına başlayacağı öğrenildi.