Şenol Güneş: Oyun ve Skor Olarak Oyundan Memnun Değilim

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş hem skor hem de oyun olarak Mersin İdmanyurdu karşısındaki mücadeleden memnun olmadığını belirtti.


Güneş maç sonrası yaptığı basın açıklamasında maçın büyük bir bölümünün yağmur nedeniyle kayganlaşan bir zeminde oynandığı ifade etti. Güneş bu nedenle her iki takımında zor anlar yaşadığını kaydetti. Mersin maçına ümitli çıktıklarını ifade eden Güneş, ``Bu maçta oynayacağımız oyun, bizim önümüzdeki günlerde yapacağımız maçlar için önemliydi. Hem oyun olarak hem de skor olarak memnun değilim. Saha şartları ne kadar kötü olursa olsun, rakip ne kadar iyi oynarsa oynasın, bizim daha iyi oynamamız gerekirdi`` şeklinde konuştu.

Maçın ilk yarısının son dönemlerinde toparlanmalarına rağmen, çok da iyi bir performans gösteremediklerine dikkat çeken Güneş, şunları kaydetti: “Rakip istekliydi. İyi top kullandı. İlk yarıda rakibi geride oynatıp, sonra hamle yapmayı düşünüyorduk. Ama genelde maç boyunca rakibimiz performansını korudu. Bu oyun bize yakışmadı. Tabi dikkat dağınıklığının da olduğunu düşünüyorum. Genelde bu tip şeyleri yaşıyoruz. Daha önce de oldu. Avrupa Kupası maçları öncesinde oyuncularımızın sahadaki performansı daha düşük oluyor. Umuyorum, önümüzdeki maçlarda daha iyi olacağız.``

Futbolculardan Adrian Mierzejewski de maçı kazanabilecek potansiyele sahip oldukları halde kaybettikleri 2 puan nedeniyle üzgün olduklarını söyledi.

Diğer bir futbolcu Marek Cech de, maçın sonucunu üzüntü verici olarak niteledi. Cech “Şampiyonluk yolunda giderken böyle bir puanı kaybetmemeliydik. Mersin İdmanyurdu`nu tebrik ederim`` ifadesini kullandı.


SAĞLAM: MAÇ ÇEKİŞMELİ GEÇTİ
Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Nurullah Sağlam ise rakiplerinin zorlu olduğunu ifade ederek bu yüzden maçın çekişmeli geçtiğini kaydetti.

Ligde 4. büyük takımla karşı karşıya geldiklerini vurgulayan Sağlam, ``4 büyüğe karşı en azından bir galibiyet almak isterdik. 4 büyük takımdan en azından birini yenip, sıra dışı bir iş yapmayı yürekten istiyorduk. Ama maalesef olmadı. Trabzonspor maçına baktığımız zaman özellikle maçın ilk yarısının kontrolümüzde geçtiğini söyleyebilirim. Ama ikinci yarının başları için bunu söyleyemeyeceğim. Biraz rakibimin kontrolüne de fırsat verdik. Bu süreçlerde de sıkıntılar yaşadık`` şeklinde konuştu.

Çok iyi bir zamanda buldukları golün performanslarını ve baskılarını artırdığını anlatan Sağlam şöyle devam etti: ``Golden sonra daha iyi oynamaya başlamıştık. Yağmurun yağması da özellikle bizim adımıza avantaj oldu. Arkaya iyi toplar atabilen rakibin, yağmur bu topları atarken pozisyon kaybetmesine neden oldu. Bu da bizim işimize geldi.``

Futbolculardan İbrahim Kaş ise ligde yeni bir takım olmalarına rağmen bir çok takıma karşı iyi mücadele ettiklerini söyledi. Maçın sonucunun talihsizlik olduğunu söyleyen Kaş ``İyi mücadele ettik. Kaybettiğimiz 2 puana üzülüyorum. Günden güne futbolumuza bir şeyler katıyoruz. Bu yüzden ilerleyen süreçte daha iyi olacağımıza inanıyorum.`` dedi.

Hücum gücü yüksek olan bir takıma karşı neredeyse hiç pozisyon vermeden oynadıklarını ifade eden ilhan Özbay ise “3 puan alabileceğimiz maçtan 1 puanla ayrılmak zorunda olduğumuz için üzüntülüyüz” diye konuştu.