Aliağa’da Açılışı Pınar Karşıyaka Yaptı

Periyot: 18-18
2. Periyot: 29-13
3. Periyot: 24-20
4. Periyot: 18-14

Spor Toto Türkiye Kupası C Grubu açılış maçında Aliağa Petkim’in konuğu olan Yeşil-Kırmızılılar, sezonun ilk İzmir derbisini 89-65’lik farklı skorla kazandılar.

Spor Toto Türkiye Kupası C Grubu’nda açılış maçını Pınar Karşıyaka kazandı. Grup maçlarına ev sahipliği yapan Aliağa Petkim’in konuğu olan Yeşil-Kırmızılılar, dengede geçen ilk periyodun ardından etkili savunmalarını hücuma da yansıtarak farkı giderek açıtılar ve 89-65’lik farklı galibiyete ulaştılar. Aliağa ENKA Spor Salonu’ndaki mücadeleyi Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Türkiye Basketbol Federasyonu Genel Sekreteri Ali Özsoy ve Merkez Hakem Kurulu Üyesi Firuz Koçaş da izledi. Bu arada Koçaş, 22 sayı- 10 ribaund- 4 asistle double double yapan Pınar Karşıyaka’lı İlkan Karaman’a ‘Maçın Yıldızı’ ödülünü verdi.

İzmirli basketbolseverlerin büyük ilgi gösterdikleri maça iyi başlayan taraf Aliağa Petkim’di. Ryan Toolson ve Ümit Sonkol ile 4-0 öne geçen ev sahibine İlkan Karaman şık bir takip smacıyla yanıt verdi. Birkan Batuk eşitliği sağladıktan sonra Branislav Ratkovica devreye girdi ve arka araya 3 hücumda bulduğu sayılarla takımını önde tuttu. Ama bu bölümde Pınar Karşıkaya da hücumlardan boş dönmedi ve İlkan’ın üç sayılık oyunu durumu 14-11 yaptı. Goran Ikonic’in üçlüğü de farkı 6’ya çıkardı. Ratkovica’nın gayretiyle arayı kapatan Aliağa Petkim’de Ersin Görkem’in serbest atışları skora denge getirdi ve ilk periyot 18-18 eşitlikle tamamlandı.

İkinci çeyreğe Alper Saruhan - Emra Bayav ikilisiyle hızlı giren Pınar Karşıyaka 9-2’lik seriyle üstün duruma geldi. Aliağa Petkim aldığı moladan Ümit Sonkol’un basketiyle dönse de İlkan Karaman’ın serbest atışları ve Mire Chatman’ın hücum süresi dolarken bulduğu üçlük farkı çift hanelere çıkardı: 32-22. İlkan ile sayı üretmeye devam eden Yeşil-Kırmızılılar ilk yarının bitimine 2 dakika kala 14 sayı öndeydi. Onur Kentli’nin üçlüğünün ardından Brian Qvale’nin smacı ve Branislav Ratkovica’nın serbest atışlarıyla nefes alan ev sahibi, yine Onur’un son saniye basketine engel olamadı ve soyunma odasına 47-31 geride gitti.

Üçüncü periyot karşılıklı basketlerle başladı ve ilk 3 dakika 54-39 Pınar Karşıyaka üstünlüğüyle geride kaldı. Goran Ikonic’in üçlüğüyle farkı 18’e yükselten konuk ekibe Brian Qvale’den yanıt geldi. Fakat Yeşil-Kırmızılılarda Birkan Batuk devreye girdi ve arka arakaya iki uzak mesafeli isabetle skoru 63-42’ye getirdi. Onur Çalban ile sayı üretmeyi sürdüren Pınar Karşıyaka; Ryan Toolson ve Buğrahan Turcer’in son bölümdeki çabalarına rağmen final periyoduna 71-51’lik avantajla girdi.

Son çeyreğin ilk dakikalarında oyuna denge hakimdi. Aliağa Petkim; Ryan Toolson, Paul Miller ve Buğrahan Tuncer ile sayılar bulurken Pınar Karşıyaka’nın skor yükünü İlkan Karaman - Alper Saruhan ikilisi çekti.
Böylece 5 dakikalık bölüm 80-59’lık skorla geçilirken, Alper bir üçlüğü daha sayıya çevirerek farkı 24’e kadar çıkardı. Yakaladığı avantaj sayesinde kalan 2 dakikada rahat bir oyun sergileyen Yeşil-Kırmızılılar, İzmir derbisini 89-65 kazanarak Spor Toto Türkiye Kupası C Grubu mücadelesine galibiyetle başladılar.