2011 Windsurf Dünya Kupası’nın Sonucu Alaçatı’da Belirlendi

2011 Windsurf Dünya Kupası’nın 7.

ve son ayak yarışları, yetersiz rüzgar sebebiyle Almanya’da yapılamayınca Pegasus Airlines PWA yarışlarının birincisi İsviçreli Björn Dunkerbeck kupanın sahibi oldu. Profesyonel Windsurfçüler Birliği (PWA) tarafından düzenlenen kupa, Almanya’nın Sylt şehrinde sona erdi. Son ayağı yapılamayan kupanın sonucunu, böylece İzmir`in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı beldesindeki 6. ayak belirlemiş oldu.

Geçen şubat ayında Vietnam’da başlayan ve 6. ayağı Pegasus Airlines ana sponsorluğunda Alaçatı’da düzenlenen 2011 Windsurf Dünya Kupası’nda son yarışlar Sylt’de yapıldı. Rüzgarın yetersiz olması sebebiyle slalom kategorisinde bir yarış serisi tamamlanamayınca, Alaçatı’da alınan sonuçlarla dünya şampiyonları belirlendi. Pegasus Airlines PWA 6. ayak yarışlarında birinci olarak, beş yıl aradan sonra Alaçatı’da şampiyonluğunu ilan eden Dunkerbeck kupayı kaldırdı. Fransız Antoine Albeau ikinci, Hollandalı Ben Van Der Steen üçüncü oldu. Türkiye adına turun bütün ayaklarını takip eden Enes Yılmazer ise 24. sırada tamamladı.

Türkiye Yelken Federasyonu himayesinde ve Sportworks organizasyonuyla 8-12 Ağustos 2011 arasında Alaçatı`da beşinci defa düzenlenen Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası, Çağla Kubat Windsurf Academy’de yapılmış ve kadınlar kategorisinin şampiyonları da burada belirlenmişti.