Fildişi Sahili - Porto Riko Maçının Ardından

2010 FIBA Dünya Şampiyonası C Grubu'nun son gününde Porto Riko ile Fildişi Sahili arasında oynanan karşılaşmanın ardından iki takımın antrenörleri ve oyuncuları basın toplantısına katıldı.

Fildişi Sahili Baş Antrenörü Randoald Dessarzin, çok zor durumda olduklarını belirterek, "Fakat bu basketbol. Dünyadaki en güzel işlerden birini yapıyoruz. Her an, her şey olabiliyor. Bu maçı hayatım boyunca belki de unutamayacağım. Bunların her birinden dersler çıkarıyoruz. Oyuncularım bugün ellerinden gelenin fazlasını yaptılar. Fildişi Sahili basketbolu, Afrika Basketbol Şampiyonası ile yeni bir yola ilerliyor fakat artık ben bu yolda olmayacağım. Baş antrenörlük görevimi bırakıyorum" dedi.
Porto Riko Yardımcı Antrenörü Omar Gonzalez ise karşılaşmaya konsantre başlayamadıklarını kaydederek, "Karşılaşma boyunca bu durum değişmedi. Fildişi Sahili için gerçekten çok güzel bir galibiyet. Bizim için ise üzücü bir sonuç" değerlendirmesini yaptı.
Fildişi Sahili'nin karşılaşmadaki en etkili isimlerinden olan Mohamed Kone ise, "Karşılaşmayı 12 sayı farkla kazanmamız gerekiyordu. Elimizden geleni yaptık fakat başaramadık. Şampiyona bizim için iyi bir tecrübe oldu. Bundan sonra daha başarılı olmak için çabalayacağız" İfadelerini kullandı.
Porto Rikolu Angel Vassalo da karşılaşmayı kaybettikleri için üzgün olduklarını ifade ederek, "Fildişi Sahili bugün çok sert oynadı. İsabetli şutlarla maçı kazanmasını bildi. Bu maçı kazanmamız gerekiyordu fakat bunu başaramadık. Bizden çok daha iyi bir oyun sergilediler" dedi.