44. Tsyd Ankara Şubesi Kupası Gençlerbirliği'nin

44. TSYD Ankara Şubesi Futbol Turnuvası'nı normal süresi 0-0 biten maçta Ankaragücü'nü penaltılarla 7-6 mağlup eden Gençlerbirliği, 12. kez kazandı.

Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynanan ve ilk 60 dakikası büyük heyecana ve pozisyonlara sahne olan karşılaşmanın 90 dakikası golsüz sona erdikten sonra havanın sıcak olması nedeniyle uzatma dakikaları iptal edildi ve penaltı atışlarına geçildi. İlk 5 penaltı 3-3 eşitlikle geçilirken, Gençlerbirliği 9. penaltılar sonunda rakibine 7-6 üstünlük sağlayarak kupanın sahibi oldu. Gençlerbirliği'ne kupasını TSYD Ankara Şubesi Başkanı Uğur Tenekecioğlu verdi. Gençlerbirliği, kupa sevincini kendisini desteklemeye
gelen taraftarlarıyla paylaştı.
Gençlerbirliği Teknik Direktörü Thomas Doll, transfere ihtiyaçları olduğunu belirterek, "Maçı kaybedip sakatlanan Mustafa'yı kazansaydık daha iyi olurdu. İlk yarıdaki oyundan memnun olmadım. Ankaragücü bizden daha fazla pozisyon buldu. Belli yerlerde hatalarımız oldu ama onları da düzelteceğiz. Yüzde 100 transfer yapmalıyız. Orta sahadaki eksiklerimizi gördünüz ama hücum hattına da takviye gerekiyor" dedi.
Ankaragücü Teknik Direktörü Ümit Özat, sezona kupayla başlamak istediklerini ancak bunu başaramadıklarını ifade ederek, "Kupa ile başlasaydık bizim için iyi olacaktı. Sestak ve Meye'yi görmem için iyi bir maç oldu. Penaltıları yorgun oyuncularımız kaçırdı. Önemli olan oyunun önemiydi. Kazanmakta var kaybetmekte. Önümüzde Trabzonspor maçı var ve bu maçtan galibiyetle ayrılarak lige iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz''diye konuştu.
Kırmızı-siyahlı futbolcular, Serdar Kulbilge ve Bilal Çubukçu, sezona kupa kazanmanın moraliyle gireceklerini söyledi.
Sarı-lacivertli futbolcular Güven Varol ve Aydın Toscalı, Gençlerbirliği karşısında sezon öncesinde eksiklerini gördüklerini kaydetti.