12 Dev Adam, Dünya Şampiyonası Hazırlıklarına Başladı

A Milli Basketbol Takımı, 28 Ağustos ve 12 Eylül tarihleri arasında Türkiye'de yapılacak 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın hazırlıklarına Antalya'da başladı.

  Kepez Belediyesi Spor Salonu ' nda gerçekleştirilen ilk antrenmana , safra kesesindeki taş nedeniyle operasyon geçiren Hidayet Türkoğlu , NBA ' de sözleşme imzalayan Semih ve Ömer Aşık ile vatandaşlık mülakatı olan Ersan İlyasova katılmadı . Dört oyuncunun da Çarşamba günü takıma dahil olacağı öğrenildi . Antrenmanlarında ısınma ve kültür-fizik çalışması yapan dev adamlar , ardından ağırlık çalışması gerçekleştirdi .
Antrenman öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Milli Takım Menajeri Harun Erdenay , 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası hazırlıklarının ilk bölümünün Antalya ' da başladığını belirterek , Antalya ' da 6 gün boyunca , günde tek antrenman yapacaklarını söyledi . Kampın geçiş dönemi için düşünüldüğünü ve moral amaçlı olduğunu kaydeden Erdenay , Antalya kampının ardından hazırlıkların ikinci kısmı için önce İstanbul ' a , ardından da İtalya ' ya gideceklerini bildirdi .
İtalya kampında kondisyona yönelik antrenman yapacaklarını söyleyen Erdenay , 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası ' nın Türkiye ' de yapılacağını hatırlatarak , " Gerçekten çok kaliteli olan takımımız saha ve seyirci avantajını da kullanarak , inşallah arzu edilen hedefe , yani yarı finale ulaşacaktır . Zaten yarı finale çıktıktan sonra oradaki 4 takımın da şampiyonluk şansı olacağını düşünüyorum " dedi .

" ŞAMPİYONAYI HEYECANLA BEKLİYORUZ "
Takım kaptanı Kerem Tunçeri ise , " 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası ' nı heyecanla bekliyoruz . Eksikler yavaş yavaş tamamlanacak . Hazırlık döneminin önemini biliyoruz . Şampiyonaya en iyi şekilde hazırlanmamız gerekiyor . Antrenmanlar yavaş yavaş başlıyor . Esas antrenmanlar İtalya ' da yapılacak . Orada bütün takım en iyi şekilde hazırlanacak . Dünya şampiyonasında ilk hedefimiz gruplardan çıkmak " diye konuştu .

" TAKIMDA ÇOK İYİ BİR HAVA VAR "
Takımda çok iyi bir hava oluştuğunu , herkesin büyük bir hevesle antrenmanlara katıldığını kaydeden Tunçeri , " Geçen yıl çok iyi bir hava yakalamıştık . Yunanistan maçını önde olmamıza rağmen yapılan birkaç hata nedeniyle kaybettik . Yunanistan maçının kaybedilmesine karşın turnuvanın genelinde çok iyi oynayıp , iyi mücadele ettik . Dünya Basketbol Şampiyonası ' nda da aynı mücadeleyi seyircimiz önünde yapmak istiyoruz " şeklinde konuştu .