Sercan'ın hayalinde yatan iki takım

Bursaspor'un golcü oyuncusu Sercan Yıldırım, UEFA'nın resmi internet sitesine verdiği röportajda hedefindeki iki takımı açıkladı.

  Bursaspor ' un golcü ; oyuncusu Sercan Yıldırım , Avrupa Futbol Federasyonları Birliği UEFA ' nın resmi internet sitesi www . uefa . com ' a yaptığı aç ; ıklama , ' Bursaspor devrimi Sercan ' ı heyecanlandırdı ' manşetiyle verildi .

Sercan , uefa . com editö ; rü ; Tü ; rker Tozar ' a verdiği cevaplarda İspanya Ligi ' nde Real Madrid veya Barcelona forması giymek istediğini sö ; yledi .

Ertuğrul Sağlam ' ın gelişinden sonra ana hedeflerinin Avrupa kupalarına gitmek olduğunu sö ; yleyen Sercan , ' Farklı bir yıl olmadı . Misyonumuza son maç ; larda tamamladık . ' dedi .

Şampiyonluğu kazandığınız anlarla ilgili olarak ne hatırlıyorsun şeklindeki soruya Sercan Yıldırım , ' Beşiktaş ' ı 2-1 yendik ve Fenerbahç ; e ' nin Trabzonspor ' la oynadığı maç ; ın son dakikalarını dinledik . Maç ; ın 1-1 bittiğini duyduğumuzda , gö ; zyaşlarımı durduramadım . Unutulmaz bir andı ' cevabını verdi .

ANA FAKTÖ ; R ERTUĞRUL SAĞLAM

Trabzonspor ' dan sonra İstanbul dışından bir takımın şampiyonluğu kazandığının hatırlatılması ve bunda en ö ; nemli faktö ; rü ; n ne olduğunun sorulması ü ; zerine Sercan , ' Ana faktö ; r teknik direktö ; rü ; mü ; z Ertuğrul Sağlam ' dı . Futbolculara en iyisini yapabileceklerini inandırdı . Ü ; ç ; ü ; ncü ; olduğumuzda bile ikinci olabileceğimizi sö ; yledi . Her maç ; bizim iç ; in bir finaldi ; ancak daha da ö ; nemlisi kö ; tü ; bir sonuç ; aldığımızda her zaman bizi destekledi ve Bursaspor iç ; in ikinci veya ü ; ç ; ü ; ncü ; olmanın bü ; yü ; k bir başarı olduğunu sö ; yledi . Ana fikri : ' Kaybettiğimizde hiç ; iz , kazandığımızda her şeyi elde edebileceğimizdi . ' İlk gü ; nü ; nden itibaren takım iç ; erisindeki arkadaşlığı gü ; ç ; lendirmek istedi . Transfere ihtiyacı olduğunda ilk olarak oyuncunun kişiliğine ve sonrada teknik kapasitesine baktı ' ifadelerini kullandı .

TÜ ; RKİYE ' DE DEVRİM YAPTIK

Bursaspor ' un başarısının Tü ; rk futbolunu değiştirip değiştirmeyeceği sorusuna ise Sercan şu cevabı verdi ;

' Sivasspor geç ; en yıl ligi ikinci sırada bitirdi . Anadolu takımları ü ; st sıraları bitirme konusunda ç ; aba gö ; steriyor . Artık her takım diğerini yenebileceğini gö ; sterdik . Bü ; yü ; k takımlar geç ; en yıllara gö ; re daha da zorlanıyor . Tü ; rkiye ' de bir devrim yaptık . '

Bursaspor taraftarının şampiyonluktaki faktö ; rü ; ne de değinen Sercan Yıldırım , ' Taraftarın hırsına aşığım ve UEFA Şampiyonlar Ligi maç ; larında dü ; nyanın onlara hayran kalacağına inanıyorum . İstanbul ' daki BB İstanbul maç ; ında da bizi desteklemek iç ; in 25 bin taraftar deplasmana gitti . Bu Tü ; rkiye ' de deplasmana giden en ç ; ok taraftar topluluğuydu ve rekor kırıldı . Kendi sahamızda oynadığımız maç ; larda tamamen tribü ; nlere oynadığımız maç ; sayısını unuttum . 50 bin kişilik stat yapılsa o stadı da tamamen doldurabilirler ' şeklinde konuştu .

BURSASPOR ' U FUTBOL MARKASI YAPMAK İSTİYORUZ

Gelecek yıl UEFA Şampiyonlar Ligi ' ndeki hedeflerinden de bahseden Sercan , ' Bu maç ; lar Bursaspor ' un ü ; nü ; nü ; artıracak . Barcelona veya Real Madrid ' e karşı oynamak bizim iç ; in gurur olacak . Bu gibi bü ; yü ; k maç ; lar oynamak istiyoruz . Bursaspor ' u sadece Tü ; rkiye ' de değil Avrupa ' da bü ; yü ; k bir futbol markası yapmak istiyoruz . Bir kaç ; takviyeyle , grup maç ; larında başarılı olabiliriz ' dedi .

HEDEFİM BARCELONA VEYA REAL MADRİD

Futbolda ç ; ocukluk idolü ; nü ; n Thierry Henry olduğunu vurgulayan Sercan gelecek planlarıyla ilgili olarak da , ' Bursaspor benim iç ; in bir dö ; nü ; m noktası . Ancak yurtdışında bü ; yü ; k takımlarda oynamayı hayal ettim . Şampiyonlar Ligi ' ndeki oyunumuz bu rü ; yaya beni biraz daha yaklaştıracak . Geç ; mişte İngiltere Premier Ligi ' ni seviyordum ; ancak İspanya ' da oynamak istiyorum , ç ; ü ; nkü ; benim oyun stilime uygun . Barcelona veya Real Madrid ' de oynamak ise benim iç ; in mü ; kemmel olur ' ifadelerini kullandı .

samanyoluhaber