Sağlam: 'Gögüs Kabartan Bursaspor İzlettireceğiz'

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Yeşil-beyazlı takımın gelecek sezon da iddialı olduğunu belirterek, "Bizden kimsenin şüphesi olmasın

  Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam , Yeşil-beyazlı takımın gelecek sezon da iddialı olduğunu belirterek , " Bizden kimsenin şüphesi olmasın . Göğüs kabartan bir Bursaspor izlettireceğiz " dedi . Defansa ve forvete acil takviye gerektiğini vurgulayan Sağlam , " En az iki futbolcu daha almak istiyoruz . Büyük futbolcuları takıma getirmek isteriz . Ama maliyeti bizim boyumuzu aşıyor " diye konuştu .
Bursaspor ' da 2010-2011 sezonu hazırlıkları başladı . Yeşil-beyazlı takımın kaptanı Ömer Erdoğan , gelecek sezon herkese daha sağlam Bursaspor izleteceklerini söyledi . Şampiyon takım gibi sezona hazırlandıklarını kaydeden Erdoğan , " İnşallah az sakatlıklı ve güzel bir sezon geçiririz . Bizim açımızdan geçen sene çok güzel bir şampiyonluk yaşadık . Bu ünvanı korumak için bugün start veriyoruz . Uzun bir hazırlık dönemi geçireceğiz . Lige çok hazır bir şekilde girip Bursaspor ' u yine layıkıyla en iyi şekilde temsil
ederiz " dedi .
Şampiyonluğun kendilerini motive ettiğini belirten Ömer , " Biz geçen sene başardıysak bu yıl da başarabiliriz . Şampiyon takım gibi çalışmalarımızı yapacağız . Çok çalışmamız gerekiyor . Şampiyonlar Ligi ise büyük bir kulvar . Türkiye ' yi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz . Daha sağlam bir Bursaspor olacak ve ses getireceğiz " şeklinde konuştu .
Bursaspor ' un yeni transferi Arjantinli İnsua , Bursa ' da bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu vurguladı . İnsua , " Büyük bir coşkuyla beni karşıladılar . Burada olmaktan mutluyum . Başarılı olacağıma inanıyorum . Türkiye futbolu hakkında bilgim yoktu ancak buraya transfer olduktan sonra araştırmalar yapıp maçlar izledim . Türkiye " de ise sadece Arjantinli futbolcuları tanıyorum . Bunlar Delgado ve takımızdaki Batalla " ifadelerini kullandı .

" BİZDEN ŞÜPHENİZ OLMASIN "
Yeni sezonda çok kaliteli bir Bursaspor izleteceklerinin altını çizen Ertuğrul Sağlam , uzun bir aradan sonra Özlüce Tesisleri ' nde antrenman yapmanın heyecanını yaşadıklarını belirtti . Sağlam , " Taraftarımız yine bizi yalnız bırakmadı . İnşallah hem bizim hem de Türk futbolu açısından iyi bir sezon olur . Şampiyon takım apoletiyle başlamak bizi bazı sorumlulukların içerisine itti . Bizim bu doğrultuda daha yeni strateji ve taktikler ortaya koymamız gerekecek . Kimsenin şüphesi olmasın ki , geçtiğimiz sezondan
çok daha iyi bir Bursaspor ve geçtiğimiz ligdeki başarısını önümüzdeki sezona taşıyan ve şampiyonlar ligi beklentilere cevap veren ve göğüs kabartan Bursaspor izlettireceğiz . Çalışmalara başladık . 10 gün buradayız daha sonra Avusturya ' ya geçeceğiz . Hazırlık dönemimiz Süper Kupa , lig ve Şampiyonlar Ligi ile hepimizi heyecana sürükleyecek yoğun sezonun hazırlığını bu şekilde tamamlamış olacağız . Ben çok mutluyum . Beklentilerin ne kadar büyük olduğunun farkındayım . Geçtiğimiz sezondan daha fazla çalışmak
zorundayız . Futbolcularımıza sonuna kadar güveniyoruz ve inanıyoruz " dedi .

" DEFANSA VE FORVETE TAKVİYE GEREKLİ "
Transfer çalışmalarını titizlikle devam ettirdiklerini ifade eden Sağlam , en az iki oyuncuyu daha takıma dahil etmek istediklerini söyledi . Yanlış transferler yapmak istemediklerini belirten Sağlam , şu ifadelerini kullandı :
" Bizim ne boşa harcanacak bir kuruşumuz var ne de yanlış transferler yaparak olumsuzluklar yaşama şansı . Bu lükse sahip değiliz . Çalışmalarımız devam ediyor . En az 2 çok iyi oyuncuyu daha kadromuza katmak istiyoruz . Biraz daha geç olsun ama doğru isimleri kadromuza katalım düşüncesi devam ediyor . Gönül ister ki herşey biran önce bitsin . Dorğsunu yapmanın mücadelesi içerisindeyiz . Sağolsun yöneticiler bu konuda kısıtlaması yok . Kendi gerçeklerimiz ile yüzleşerek transfer politikasını sürdürüyoruz . Çok
büyük yıldızları getirmeyi biz de isteriz ancak maliyeti bizim boyumuzu aşıyor . Öncelikle kişilik ve karakter daha sonra oyunculuk kalitesi itibariyle katkı sağlayacak kaliteli oyuncuları arıyoruz . Ekonomik olması da önemli . Tuna ve Zapotocny yok bunun için defansa ve ayrıca forvete acil ihtiyacımız var . Bunları giderdikten sonra alternatif olarak arayışlarımız sürecek . 50 ' ye yakın maç oynayacağız . Alternatifi bol takıma ihtiyacımız var . "
Veli ' nin takımda kaldığını belirten Sağlam , " Zapotocny ' i biz de çok seviyoruz . Takımda da görmeyi istiyoruz ama şartların uygun olması lazım . Veli ' de takımımızda kaldı . Antrenman öncesi konuştuk ve anlaştık " diye konuştu .

" OYUNCULARIMIZ EMEKLERİNİN KARŞILIĞINI ALDILAR "
Şampiyonluk primlerinin açıklandığını belirten Sağlam , prim miktarlarını açıklamadı . Sağlam , " Oyuncularımız emeklerinin karşılığını aldılar . Beni tatmin etmeyen rakamı oyuncularıma verdirmeyeceğimi söylemiştim ve nitekim öyle oldu . Oyuncularımda bana teşekkür ettiler . Bende yönetimimize teşekkür ediyorum . Zamanı gelince siz de öğrenirsiniz " dedi .

" AFRİKADA FAVORİM ARJANTİN "
Maradona ile Arjantin Milli Takımı Menajeri Noray Nakis sayesinde dostluğunun olduğunu ifade eden Sağlam , " Şampiyonluktan bir önceki maç Maradona ' ya forma ve resmimi göndermiştim . Oda Noray ' a Bursapor ' un şampiyon olacağını söylemiş . Kupayı aldığımızda ise Maradona ' Dediğim oldu ' demiş . Dünya Kupası ' nda favorim Arjantin . Finale çıkarlarsa eğer maçı izlemeye ve Maradona ile tanışmaya gideceğim . Takımızda Arjantinli oyuncular var . Onların milli takıma gitmesi için dostluğumuz önemli " şeklinde konuştu .