2009 Yılın Starları Belli Oldu

Kayseri'de spor dalında yayın yapan Tempo Gazetesi, yılın starlarını düzenlediği törenle ödüllendirdi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda Tempo Gazetesi tarafından "Yılın Starları Ödül Töreni" düzenlendi. Törene, Vali Mevlüt Bilici, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Türkiye Futbol Federasyonu Bölge Müdürü Vahdi Elbaşı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan, Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmet Taymuş, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık, Erciyesspor Yönetim Kurulu Başkanı Nuh Mehmet Delikan ile Erman Toroğlu
ve çok sayıda sporcu ve davetli katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Genel Yayın Yönetmeni Yüksel Yıkılmaz, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı. Yıkılmaz, 15 ayrı kategoride düzenlenen anketin, okurlarından gelen kuponların değerlendirilmesiyle sonuçlandığını ve 2009 yılında damgasını vuran isimlerin belirlendiğini kaydetti.
Yapılan konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Gazete okurları tarafından gönderilen oy kuponları neticesinde belirlenen ankette Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık, onur ödülü alırken, Kayserispor Başkanı Cuma Karataş'a da Tempo özel ödülü verildi.
Erciyesspor, gazete okurları tarafından belirlenen anket sonucu yılın takımı seçilirken ödülü Kulüp Başkanı Nuh Mehmet Delikan ve takım antrenörü Levent Devrim aldı. Yılın spor yazarı ödülünü ise Hürriyet gazetesi spor yazarı Erman Toroğlu aldı. Burada konuşma yapan Toroğlu, Kayseri'ye 1967 yılından beri geldiğini ve çok güzel bir şehir olduğunu ifade ederek "Kayserili olmak bir ayrıcalıktır. Kayserispor tahminimden de iyi yerlere geldi. Ama bu olaylardan sonra daha yukarılara çıkacaktır. Erciyesspor'un
büyükleri örnek almaması, büyüklerin peşinden gitmemesi gerekir. Ben biraz hırslı bir adamımdır. Büyüklüğü kabul etmem. Kayserispor kimsenin peşinden gitmeyecek, kimsenin peşinden gitmesine de ihtiyacı yok, çıkacak ekonomisiyle taraftarı ile birlik olacak yürüyecek gidecek" şeklinde konuştu.
Daha sonra ödül merasiminin ardından, günün anısına toplu hatıra fotoğrafı çekildi.