Sivasspor, Evinde Altın Değerinde 2 Puan Bıraktı

Sivasspor, Turkcell Süper Lig'in 32. haftasında evinde ağırladığı Kasımpaşa ile 1-1 berabere kalarak ligde kalma çok önemli 2 puan kaybetti.

Sivas 4 Eylül Stadı'nda oynanan karşılaşmada Kasımpaşa ile 1-1 berabere kalarak 1 puan alan Sivasspor, Beşiktaş'ın Diyarbakırspor'u 3-1 mağlup etmesinin ardından ligde kalmayı garantileme fırsatını kaçırdı.
Maçın ardından açıklama yapan Kasımpaşa Teknik Direktörü Yılmaz Vural iki takımın bulunduğu konum nedeni ile kontrollü oynamaya çalıştıklarını söyleyerek, "1 puan almamız lazımdı başkalarının ne yapacağına bakmadan, kendi göbeğimizi kendimiz kesmek istedik. Sivas takımı da Beşiktaş'ın maçı kazanacağı ihtimali içerisinde maçı kazanırsa bizim gibi ligde kalışını ilan edecekti. Bu anlam içerisinde birinci devre çok kontrollü, çok dikkatli ve oyuna hakim olarak oynadık. Fakat 36. dakikada Koray'ın uzun attığı
topta Cenk'in kaleciyi çıkıp ortada kalan topu da Gökhan'ın attığı golle 1-0 önde kapadık. Bu arada bir şanssızlıkta son dakikalarda Koray gibi çok önemli bir futbolcumuzun sakatlanması, bizi sıkıntıya soktu. İkinci devre bu sefer tabiri caizse pozisyon anlamında bizim birinci devre, ikinci devre 2; Sivasspor'unda birinci devre 2, 2. devre 6 pozisyon zenginliği içerisinde bize daha baskılı oynadılar. Skoru duydular. Burada maçı kazanırlarsa seyirci ile birlikte bir güç olarak ikinci devreyi onlar hakim
olarak oynadılar. Biz de farklı farklı yöntemler denemeye çalıştık. Neticede skoru korursak istediğimiz amaca ulaşmış olarak dönecektik. Bunu da çok şükür başardık. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Sivassporlu oyuncuları kutluyorum. Sivas seyircisine teşekkür ediyoruz" dedi.
Hakem Yunus Yıldırım'ın da zor bir maçı başarı ile yönettiğini ifade eden Vural, "Hakem Yunus Yıldırım'a da teşekkür ediyoruz. Zor bir maçı, zor bir puan mücadelesini tereyağından kıl çeker gibi hemen hemen hatasız yönetti. Teşekkür ediyorum kendisine" diye konuştu.
Vural istedikleri sonuca ulaştıklarını belirterek, "Çok şükür 2 hafta kala sonucu yakalamış olduk. Bu takım çok haftalar öncesi bunu yapabilirdi fakat futbolun şans faktörü çok aleyhimize gelişti. Kasımpaşa Süper Lig'de bu sene inanılmaz işler yaptı. Oynayan, oynamayan bütün oyuncularıma teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Vural ayrıca ilk yarının son dakikalarına doğru sakatlanan Koray'ın son durumu hakkında bilgi vererek sol kaburgasının üst tarafında bir çökme olduğunu belirtti.
Kasımpaşa futbolcusu Gökhan Güleç Sivas'tan istedikleri sonucu aldıkları için çok mutlu olduklarını söyledi.
Sivasspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal ise bugün ligde kalmayı ilan etmek istediklerini fakat yapamadıklarını ifade ederek, "Maça iyi başladık, kaçırdığımız pozisyonlar var. Talihsiz bir gol yedik, futbolda hata affetmiyor. Sonra çevirmek için çok uğraştılar. Oyuncularımız inanılmaz derecede mücadele etti, çokta kaçırdığımız pozisyonlar var. Üzüldüm, bugün bu işi bitiriyorduk bitiremedik. Maçın çoğu bölümünde iyi oynayan bir Sivasspor, üretmeye çalışan bir Sivasspor, gol pozisyonlarını kaçıran bir
Sivasspor vardı. Yenseydik iyi olacaktı. Bugün bu işi bitirecektik ama erteledik. Avantajlı durumdayız 5 puan avantajımız var, bu önemli bir avantaj. Bundan sonra önümüzde iki maçımız var. Onları kazanıp en iyi yerde, en iyi şekilde biran önce bitirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.
Sivassporlu futbolcu Kadir Bekmezci ise sahaya üç puan için çıktıklarını dile getirerek, "Bugün üç puan için çıkmıştık, kazanmak istiyorduk. Kendi hatamızdan bir gol yedik. Rakibe aslında çok pozisyon vermedik. Çok net pozisyonlara girdik. Kazanmak için her şeyi yaptık ama bir türlü ikinci golü bulamadık. Üzgünüz. 5 puanlık bir avantajımız var. İnşallah haftaya bu işi bitiririz" diye konuştu.