Yozgat'ta Türkiye Üniversiteler Arası Orientiring Şampiyonası Düzenlendi

Bozok Üniversitesi ve Türkiye Orientiring Federasyonu tarafından organize edilen Türkiye Üniversiteler Arası Orientiring Şampiyonası Yozgat'ta düzenlendi.

Şehir Orientiringi ve Doğa Orientiringi olmak üzere iki kategoride düzenlenen yarışmaya 22 Üniversiteden yaklaşık 200 öğrenci katıldı. Türkiye Orientiring Federasyonu Başkanı Mehmet Genç, Orientiring'in yön bulma anlamına geldiğini belirterek, "Kuzey Avrupa'da öğrencilerin kış ayalarında kaybolmamaları için koordinatlarla ve pusula yardımı ile evlerinin bulması sağlanıyordu. Bu daha sonraları bir spor haline geldi. 1979'dan itibaren ülkemizde de kullanılmaya başlandı. Burada amacımız hem bu oyunu Yozgat
halkına tanıtmak hem de Bozok Üniversitesinin tanıtımına katkıda bulunmak için bu şampiyonayı düzenledik. Şampiyonaya katılan tüm sporcularımıza teşekkür ediyorum" dedi.
Daha sonra konuşan Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Soykan, bu şampiyonanın Yozgat ve Üniversitemizin tanıtımı açısından çok önemli olduğunu belirterek, "İlimize gelen tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum" dedi.
Daha sonra sporcular bayan ve erkek olarak belirlenen noktaları ellerindeki haritala bulmaya çalıştı.