Karabükspor, Fen Lisesi Öğrencileri İle Bir Araya Geldi

Gelecek sezon Turkcell Süper Lig'de mücadele edecek olan Kardemir Karabükspor'un teknik direktörü Yücel İldiz, yeni sezon öncesi iddialı konuşarak, "Takımlar şehrimize bir sempatiyle gelecekler ama sahadan zor çıkacaklar" dedi

Gelecek sezon Turkcell Süper Lig'de mücadele edecek olan Kardemir Karabükspor'un teknik direktörü Yücel İldiz, yeni sezon öncesi iddialı konuşarak, "Takımlar şehrimize bir sempatiyle gelecekler ama sahadan zor çıkacaklar" dedi.
Karabük Mehmet Vergili Fen Lisesi tarafından düzenlenen bir programa katılan teknik Direktör Yücel İldiz, futbolcular Bülent Bal, Yasin Avcı ve Emanuel Emenike ile Genel Menajer Seyit İçgül öğrencilerin soru yağmuruna tutuldu. Mehmet Vergili Fen Lisesi'nde düzenlenen programda bir konuşma yapan Yücel İldiz, başarılı bir eğitim kurumunda bulunmaktan gurur duyduklarını ifade ederek, "Buraya Lider olarak geldik, ama kendi branşında lider olan bir okulda bulunmak bize ayrı bir mutluluk verdi" dedi.
Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Yücel İldiz, bu sezon yakalanan başarıyı gelecek sezon Turkcell Süper Lig'de de devam ettireceklerini söyleyerek şunları kaydetti:
"Karabükspor olarak bu sezon Türkiye liglerinde oyuncularım bütün istatistikleri alt üst ettiler. Sanıyorum Karabüklüleri en iyi şekilde temsil ettik. İnsanları mutu etmek bizleri de mutlu ediyor. Sezon başında hedef olarak Play-Off'a kalmak vardı ve bunun içinde 1-2'de dahildi. Ancak spor camiasında genele baktığımızda çok fazla favori takımları iddialı olarak gösterilirken, bizi hafife alarak ilk 6'yı zorlar mı diyorlardı. Biz sezon başından beri çok yüklü çalışma yaptık ve istikrarlı bir gidişatımız
vardı. İlk yarının ortasından sonra lige ağrılığımızı koyduk. İkinci yarıda da aynı istikrar ve tempo ile devam ederek şampiyonluğumuzu daha lig bitmeden ilan ettik. Bizde problem olmadı ama bizi takip eden takımlarda problem oldu. Onlar takip edemediler. Açıkçası biz ligi domine etmek adına çok zorlamadık. En önemli şey sizi takip eden olmadığından bu başarıyı yakalamaktı. Biz de onu başardık. Biz çok sağlam adımlarla buraya geldik. Gelecek sezon Süper Lig'de çok gerçekçi olmayan söylemler yapmayacağız.
Şampiyon olan kadroya gerekli takviyeyi yaparak aynı istikrarı orada sürdüreceğimizin sözünü veriyoruz. Futbol tabiriyle bir söz vardır, takımlar şehrimize bir sempatiyle geleceklerdir ama, sahadan zor çıkacaklardır. Kafa göz yaran bir takım olacağız futbol açısından"
Takımın Genel Menajeri Seyit İçgül ise gelecek sezon için yabancı transferin artacağını ve bunun için yabancı oyuncuları izlemeye aldıklarını söyleyerek, "Beyaz Rusya Premier Ligi'nde mücadele eden FC Dnepr Mogilev takımının orta saha oyuncusu Gabriel Noah'ı davet ettik. 10 gün süresince 24 yaşındaki Kamerunlu oyuncuyu idmanlara çıkartarak performansına bakacağız. Tabii yurt içi ve dışından takımımıza yakışır, takımımızın ağırlığını kaldırabilecek oyuncuları transfer edebiliriz" diye söyledi.
Takımın siyahi oyuncusu Emanuel Emenike ise Karabükspor'da devam edeceğini, Avrupa'da hedefinin ise İngiltere liginde Chelsea'da oynamak olduğunu söyledi.
Türkiye Milli Takımı'nda oynamak isteyip istemediği konusunda bir soruya ise Emenike, "İleride şartlar ne gösterir bilmiyorum ama Türk Milli Takımı'nda futbol oynamak insana ayrı bir zevk verir" diye cevap verdi.
Program sonunda okul öğrencileri tarafından yapılan bir anket sonucunda "En Başarılı takım" adıyla plaketi kaptan Bülent Bal alırken, "Yılın en başarılı teknik direktörü" Yücel İldiz, "Yılın en başarılı yerli futbolcusu" Yasin Avcı ve "Yılın en başarılı yabancı futbolcusu" ile Emanuel Emenike'ye birer plaket verildi.
Öğrenciler ve öğretmenler daha sonra futbolcular ve teknik direktörle bol bol hatıra fotoğraf çektirdi.