Psikolojisi Bozulan Adebayor Milli Takıma Veda Etti

Premier Lig ekiplerinden Manchester City'de forma giyen Togolu yıldız futbolcu Emmanuel Adebayor, milli takım kariyerini noktaladığını açıkladı.

Manchester City'nin 26 yaşındaki golcüsü Emmanuel Adebayor, kaptanı olduğu Togo Milli Takımı'nın formasını bundan sonra giymeyeceğini duyurdu. Konuyla ilgili olarak Premier Lig ekibinin resmi internet sitesine açıklamalarda bulunan Adebayor, milli takımı bırakma nedeni olarak, Ocak ayında, Angola'da, takım otobüsüne düzenlenen silahlı saldırıyı gösterdi. Adebayor, üç kişinin öldüğü silahlı saldırının ardından psikolojisinin bozulduğunu halen olayın etkisinde olduğunu söyledi. Adebayor açıklamasında, "9
yıldırı Togo Milli Takımı için oynuyorum. Angola'daki saldırılara rağmen hep iyi anılara sahibim. Bundan sonra da takım ve Togo halkı hep kalbimde olacak. Gelecekte de hep onlara destek vereceğim" dedi.
Togo Milli Takımı'yla 38 maça çıkan Adebayor, 16 da gole imza atmıştı.
Togo Milli Takımı, Afrika Uluslar Kupası'na katılmak için gittiği Angola'da terörist bir saldırıya uğramış ve takım otobüsünde bulunan 3 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırının ardından Togo, henüz bir maça çıkmamışken turnuvadan çekilmişti.