I.türkiye Uluslararası Engelliler Açık Golf Şampiyonası Klassis Golf&country Club'da Başlıyor

Avrupa Engelliler Golf Birliği (EDGA), Türkiye Golf Federasyonu ve Türk Milli Paralimpik Komitesi tarafından organize edilen 1

Avrupa Engelliler Golf Birliği (EDGA), Türkiye Golf Federasyonu ve Türk Milli Paralimpik Komitesi tarafından organize edilen 1. Uluslararası Türkiye Engelliler Açık Golf Şampiyonası, 14-15 Nisan tarihlerinde İstanbul Klassis Golf&Country Club'da yapılacak.
Aralarında Almanya, Avusturya, Fransa, Finlandiya, Hollanda, Güney Afrika, İspanya, İsveç, İsviçre, İngiltere'nin yer aldığı Avrupa'dan 11 ülkeden 33 sporcunun mücadele edeceği yarışmaya, Türkiye'yi 3 sporcu temsil edecek. Klasis Golf&Country Club'da yapılacak organizasyonda İsmail Şenkal, Mehmet Kazan ve Mehmet Sami Altınyayla Türkiye adına mücadele edecek.
15 Nisan Perşembe günü Klassis Golf&Country Club'da düzenlenecek ödül töreninde Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, EDGA Başkanı Roberto Caja ve Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanı Yavuz Kocaömer tarafından ödüller sahiplerine verilecek.
Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, ''Engelli golfüne 3 yıl önce başladık. Bu sürede ancak buraya kadar gelebildik. Engelli bir golfçüyü müsabaka düzeyine getirmek çok zor'' dedi.
Uluslararası Şampiyona'ya katılan Avrupalı golfçüleri Türkiye'de ağırlamaktan gurur duyduğunu belirten Ağaoğlu sporun kabuk değiştirmesi adına bu şampiyonanın önemine de değindi.