Efes Pilsen Real Madrid ile karşılaşıyor

Avrupa Ligi 5.hafta mücadelesinde Efes Pilsen sahasında Real Madrid ile bugün saat 20.15'te karşılaşacak.

Avrupa arenasında 418. maçına çıkacak olan Efes Pilsen, bugüne kadar Avrupa Kupaları'nda oynadığı 417 karşılaşmada 253 galibiyet ve 164 yenilgi aldı.

ULEB Avrupa Ligi'nde ise 170. maçına çıkacak olan lacivert beyazlılar bu kupada bugüne kadar oynadığı 169 karşılaşmada 96 galibiyet ve 73 yenilgi aldı.

İki ekip birbirleri ile 10. kez karşılaşırken; Efes Pilsen geçmişte oynanan dokuz maçın dördünden galibiyet ile ayrıldı. Efes Pilsen ile Real Madrid arasında Top 16 turunda oynanan ilk karşılaşmada Real Madrid sahadan 77-70 galibiyet ile ayrıldı.

F Grubu'nda tüm takımların iki galibiyet ve iki mağlubiyeti bulunurken; lacivert beyazlılar averaj ile üçüncü ve Real Madrid de ikinci sırada yer alıyor.

Efes Pilsen bu sezon Avrupa Ligi'nde oynadığı toplam 14 karşılaşmada kaydettiği 1091 sayı ve 1180 indeks puanı ile 24 takım arasında altıncı sırada yer aldı. Real Madrid ise 1117 sayı ve 1285 indeks puanı ile dördüncü sırada bulunuyor.

Toplam ribaunt kategorisinde Efes Pilsen'in İspanyol ekibine 465-437'lik üstünlüğü bulunurken; toplam hücum ribauntlarında da lacivert beyazlılar 133-121 önde. Asist kategorosinde 225-218 önde bulunan Efes Pilsen top çalma istatistiğinde 103-120 geride bulunuyor.

Jaric, Reyes, Velickovic, Lavrinovic ve Prigioni gibi yıldızların bulunduğu İspanyol ekibine karşı Efes Pilsen'de tek hedef karşılaşmadan galibiyet ile ayrılarak çeyrek finale bir adım daha yaklaşmak...

Efes Pilsen'de Genel Menajer Engin Özerhun çeyrek final yolunda çok kritik bir maça çıkacaklarını, Real Madrid karşısında ev sahibi avantajlarını kullanarak rakiplerini mağlup etmek istediklerini söylerken; Abdi İpekçi Spor Salonu'nu dolduran taraftar ile bütünleşerek İspanyol ekibini mağlup edeceklerine inandığını söyledi.

MAÇ NOTLARI

Charles Smith ve Kerem Tunçeri 2006-2008 yılları arasında Real Madrid'de forma giydiler ve 2007 yılında ULEB Kupası ve İspanya Şampiyonluğu'nu kazanan kadroda yer aldılar. Felipe Reyes, Louis Bullock ve Sergio Llull, Smith-Tunçeri ikilisi döneminden kalan takım arkadaşları...

Kaya Peker Tau Ceramica'da oynarken; şu an Real Madrid forması giyen eski Tau Ceramica'lı Sergi Vidal ve Pablo Prigioni ile aynı kadroda yer alıyordu. Bu üç oyuncu 2006 yılında İspanya Süper Kupası'nı kazanırken; bir sezon sonra da Euroleague'de Final Four'a yükseldiler. Ender Arslan da Vidal ve Prigioni ile 2006-07 sezonunda Tau Ceramica'da beraber forma giydi.

Bojan Popovic 2006-07 sezonunda Dinamo Moskova'da Travis Hansen ile birlikte forma giyiyordu.

Igor Rakocevic 2005-06 sezonunda Real Madrid'te forma giyerken; Final Four'a yükselme başarısı gösterdi. Rakocevic'in şimdi de Real Madrid'de oynayan o dönemdeki takım arkadaşları Felipe Reyes ve Louis Bullock.

Charles Smith arka arkaya 13 karşılaşmada her maçta en az bir top çalma ile mücadele etti.

Smith arka arkaya sekiz maçta çift haneli sayıya ulaşırken; bu karşılaşmaların her birinde en az bir üç sayılık isabet buldu.