Şampiyonlar Ligi'nde Lyon Real Madrid'e acımadı

Şampiyonlar Ligi 2.Tur mücadelesinde Lyon sahasında ağırladığı yıldızlar topluluğu Real Madrid'i 1-0 yenerek rövanş maçı için avantaj sağladı.

İlk yarıda karşılıklı pozisyonlara giren iki takım bu pozisyonları gol yapmayı başaramadı. Lyon'un 41. dakikada Cesar Delgado ile bulduğu fırsatlardan biri direğe takıldı. Karşılaşmanın ilk 45 dakikasında gol çıkmayınca; devreye 0-0'lık skorla girildi. İkinci yarıya hızlı başlayan ev sahibi Lyon, 47. dakikada Makoun'un attığı golle öne geçti. Bu pozisyonun ardından Real Madrid girdiği net pozisyonları gol çeviremedi ve mücadele Lyon'un 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Real Madrid'in, Lyon'dan transferi Karim Benzema karşılaşmaya yedek kulübesinde başladı ve 64. dakikada Gonzalo Higuain'in yerine oyuna girdi.

MARCELO VE XABİ ALONSO RÖVANŞTA YOK

Karşılaşmanın 35.dakikasında, Real Madrid'de Brezilyalı futbolcu Marcelo ve 45. dakikada İspanyol futbolcu Xabi Alonso gördükleri sarı kartlarla cezalı duruma düştükleri için Santiago Bernabeu'da oynanacak rövanş maçında forma giyemeyecekler.

Karşılaşmanın rövanşı 10 Mart'ta Madrid'de yapılacak. 5 yıldır Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kalamayan Real Madrid taraftarı önünde bu seriye son vermek için sahaya çıkacak.

LYON TERS GELİYOR

Lyon'a 1-0 mağlup olan Real Madrid, geçmişteki Şampiyonlar Ligi maçlarında da Lyon'u hiç yenememişti. Real Madrid ile Lyon daha önce 2005 ve 2006'da Şampiyonlar Ligi'nde aynı gruplara düşmüş, Fransa'daki maçları Lyon kazanmış, Madrid'deki maçlar berabere bitmişti.

İki takım arasındaki geçmişteki Şampiyonlar Ligi maçları şöyle sonuçlandı:

13 Eylül 2005 - Lyon - Real Madrid: 3-0
23 Kasım 2005 - Real Madrid - Lyon: 1-1
13 Eylül 2006 - Lyon - Real Madrid: 2-0
21 Kasım 2006 - Real Madrid - Lyon: 2-2

RAUL REKORU EVE BIRAKTI!

Karşılaşmaya yedek kulübesinde başlayan Real Madridli Raul, rekor kırma fırsatını kaçırdı. Şampiyonlar Ligi'nde 66 golü bulunan İspanyol golcü, bir gol daha atması halinde Alman Gerd Müller'i geçerek Avrupa Kupalarında en çok gol atan oyuncu olacaktı. Bu maçta gol atamayan Raul, rekoru Santiago Bernabeu'daki rövanş maçına bıraktı.

O.LYON
Lloris
Cris
Boumsong
Reveillere
Cissokho
Toulalan
Makoun
Pjanic (78)
Govou
Delgado (89)
Lisandro (82)

YEDEKLER
Vercoutre
Kallstrom (78)
Bastos (89)
Gassama
Gonalons
Ederson
Gomis (82)

REAL MADRİD
Casillas
R.Albiol
Arbeloa
Sergio Ramos
Marcelo (46)
M.Diarra
Granero
Xabi Alonso
C.Ronaldo
Kaka
Higuain (64)

YEDEKLER
Adan
Garay (46)
Gago
L.Diarra
Drenthe
Raul
Benzema (64)