İngiltere'de 2018 Dünya Kupası Üzüntüsü

FIFA 2018 ve 2022 dünya kupalarına ev sahipliği yapmak için 11 ülke son dakikaya kadar yarıştı

FIFA 2018 ve 2022 dünya kupalarına ev sahipliği yapmak için 11 ülke son dakikaya kadar yarıştı. 2018 için İngiltere, Rusya, İspanya-Portekiz ortaklığı, Hollanda-Belçika ortaklığı mücadele ederken, Zürih'te ilan edilen sonuçlara göre ev sahipliğini Rusya kazandı. Sonuçları başkent Londra'da dev ekrandan takip eden halk hayal kırıklığına uğradı.
Londra halkı sonuçları Londra Belediye Binası önünde kurulan dev ekrandan takip etti, Rusya'nın ev sahipliğini kazanması büyük bir üzüntü meydana getirdi. Dev ekranlardan FIFA yüksek kurulunun yaptığı açıklamayı halk canlı olarak izledi. FIFA'ya bağlı 21 üyenin oylaması sonucu Rusya'nın birinciliği alması futbolun anavatanı olarak bilinen İngiltere'de şok etkisi oluşturdu. İngiltere manşetlerinde "İngiltere'nin 3 büyük aslanı Başbakan Cameron, Prens William, ve David Backham'ın büyük savaşı olarak geçen
mücadelenin başarısız sonuçlanması Dünya Kupası için hayalleri 20 yıl ileriye attı" ifadeleri yer aldı.
Sonuçları ekranlardan öğrenen İngiliz taraftar Courtney Orange, "İngiliz halkı olarak sonuçlar bizde büyük üzüntüye neden oldu. Her zaman İngiltere için en iyi şeyleri istiyoruz. Dünya kupasının ev sahipliğini alsaydık mükemmel olurdu ama talihsiz şekilde olmadı. Bu da bir çok şeyi değiştirecek. Eğer İngiltere kazansaydı bir çok ekonomik destek, ekonomik hareketlilik olacaktı. Olimpiyatlardan sonra da spotlar bir kez daha İngiltere üzerinde olacaktı" şeklinde konuştu.
Futbolu çok sevdiğini belirten İngiltere'de yaşan gurbetçi Türk Şefik Khaan ise, "Beklentimiz İngiltere'nin bunu almasıydı. Bir haftadır yapılan açıklamalardan sonra burada kimse Rusya'nın seçilmesinden hoşlanmadı, çünkü Rusya'nın kendi başbakanının bunu desteklemediğini öğrendik, yani sizin başbakanınız bunu desteklemezse bunun iyi olmasını nasıl beklersiniz. Çok kafa karıştırıcı" dedi.