Bucaspor-yeni Malatyaspor Maçının Ardından

Ziraat Türkiye Kupası C Grubu'nda Bucaspor kendi sahasında oynadığı Yeni Malatyaspor maçında 2-1 galip ayrıldı.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Bucaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, kupa maçında genç oyuncuları ve ligde kadroda yer alamayan oyuncuları oynatıp onları motive etmek istediklerini belirterek, "Karşılaşmanın 3. dakikasında 10 kişi kaldık daha sonra penaltı golü oldu. Bunlar oyun dengemizi bozdu. Ancak oyuncularım çok iyi mücadele etti. Futbol bu, kazanmak güzel şey. Bu maçı kazanmamızın çok büyük katkıları olacaktır. Genç oyuncuları oynatırsanız, oynarlar. Galibiyete çok sevindim.
Ancak takım 10 kişi kalınca Kamil Ahmet Çörekçi'nin oyundan çıkmasına üzüldüm. Keşke 11'e 11 oynayıp, yenilseydik ve Kamil Ahmet oyundan çıkmasaydı" dedi.
Bu sonucun kendilerini motive edeceğini ifade eden Aybaba, "Bunun ligde sahaya yansıması için daha gayretli olmak lazım. Bizim herkesin desteğine ihtiyacımız var. Bu zor günleri ancak destekle atlatabiliriz. Ankaragücü maçında taraftarımızdan çok daha fazlasını bekliyoruz. Bizim iyi sonuçlar almamıza bütün İzmir'in ihtiyacı var" diye konuştu.
Sakatlığının ardından ameliyat olan ve uzun süredir takımla çalışmamasına rağmen bugün Samet Aybaba'nın görev vermesi ile maça çıkan Emre Aktaş, "Hocama ve arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Henüz istenilen seviyede değilim. Uzun süredir antrenmanlara çıkamadığım için eski gücüme kavuşamadım. Ama hocam sağ olsun görev verdi. Bende sahada elimden geleni yaptım. Gol attığım için mutluyum ama takımın kazanması daha önemliydi" ifadelerini kullandı.
Bucasporlu kaleci Atilla'nın maçın hemen başında gördüğü kırmızı kart'ın ardından oyuna giren yedek kaleci Ömer Kahveci ise, "Keşke Atilla kart görmeseydi ve ben yedek kalsaydım. Galip geldiğimiz için çok mutluyum. Uzun süren bir galibiyet hasretimiz vardı. Bu maçla bunun son bulması bizim açımızdan moral kaynağı olacak. Oyuna dahil olmam çok hızlı bir şekilde olduğu için ilk girdiğimde bir süre konsantrasyon anlamında zorlandım. Ama ilerleyen dakikalarda toparlandığımı söyleyebilirim. Bu moral Ankaragücü
karşılaşmasında daha güçlü olmamızı sağlayacak" dedi.
Yeni Malatyaspor Teknik Sorumlusu Süleyman Kale, İzmir'e galibiyet için geldiklerini ancak bunu başaramadıklarını söyleyerek, "Rakibimizin 10 kişi kalmasına rağmen elimize geçen fırsatları değerlendiremedik. Üzgünüz, rakibimizi kutluyoruz" şeklinde konuştu.
Yeni Malatyaspor'lu futbolcu Mehmet ise mağlup oldukları için üzgün olduklarını ifade ederek, "İyi mücadele ettik pozisyonlarda bulduk ama değerlendiremedik. Bucasporu tebrik ediyorum eksik kalmalarına rağmen iyi bir mücadele örneği gösterdiler" şeklinde görüş belirtti.
Öte yandan Yeni Malatyaspor takımının teknik direktörlüğüne maçı protokol tribününde izleyen eski Galatasaray'lı futbolcu Vedat İnceefe getirildi.