Trabzonspor, Galatasaray'ı Mağlup Ederek Liderliğe Yükseldi

Trabzonspor, kendi saha ve seyircisi önünde Galatasaray'ı 2-0 mağlup ederek liderlik koltuğuna oturdu.

Karşılaşma sonrasında Trabzonspor cephesinde büyük sevinç yaşandı. Bordo-mavili futbolcular galibiyeti saha ortasında kolbastı oynayarak, taraftarlar ise hem tribünlerde hem de stat dışında tezahüratlar eşliğinde kutladı. Atatürk Alanı'nda toplanan taraftarlar kolbastı ve horon oynayarak eğlendi.
Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, çok iyi bir rakiple oynadıklarını belirterek, alınan 3 puanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Güneş, ligin her türlü sonuca açık bir lig olduğunu ifade ederek, "Bugün Konyaspor, Manisa'yı orada yendi. Biz Manisa'ya sahamızda yenildik. Peşin hükümle maçlara bakarsak yanılgıya uğrarız. Galatasaray, Fenerbahçe maçında olduğu gibi çok iyi oynadı. Hücumda oyuncu zenginliklerinde sıkıntı vardı. Pino'yu kontrol altına
almaya çalıştık. Maçı ikinci yarı ortalarına taşırsak fizik olarak düşeceklerini düşündük. Son maçlarında böyle olmuştu. Bunu kullanmak durumundaydık. Maçı oraya kadar taşıdık. Bugün çok pozisyon üretemedik. Ama kazanma adına bütün takım oyuncuları savaştı. Seyirci desteği önemliydi. Oyuncuları tebrik ediyorum" dedi.
Şenol Güneş, Galatasaray'ın 10 puan geride olmasına karşın ligde favori takımlardan biri olduğunu belirterek, "Arda, Baros gibi oyuncular hücuma zenginlik katacaktır. Şu an 26 puandayız ama ligdeki durumumuz önemli değil. Halen daha eksik görüyoruz. Galatasaray'da ikinci yarıda fizik olarak düşüş olması, sonradan giren oyuncuların hazır olmaması bizim lehimize oldu Bugün itibariyle bizi eleştirirseniz size hak veririz; kazanmamıza rağmen daha güzel şeyler yapabilirdik" diye konuştu.
Güneş, konuşmasının sonunda Bursasporlu futbolcu Ali Tandoğan'a 'geçmiş olsun' dileğinde bulunarak, "Futbolun eğlencesi seyir tarafı var ama acı tarafı da var. Ali Tandoğan'ın sakatlanması bizi üzdü kendisine geçmiş olsun diliyorum. Üzüntümüzü belirtmek istedim" ifadelerini kullandı.

HAGİ: "EN AZINDAN BANA GÖRE BERABERLİĞİ HAK ETMİŞTİK"
Galatasaray Teknik Direktörü Gheorghe Hagi ise mağlubiyet sonrası konuşmanın kolay olmadığını belirterek, "Ama futbol bu. Kazanabilirdik de bu maçı. Golleri bir kenarda bırakırsak bence sahada iyi işler yaptık. Gol pozisyonlarımız vardı. Bazıları açık ve net. En azından bana göre beraberliği hak etmiştik" dedi.
Rakiplerinin kendi sahasında iyi oynayan bir takım olduğunu kaydeden Hagi, "Hata yaptığınız zaman hemen gol atabileceğini biliyoruz. Çalışmalarımız var, uzun yoldayız ve bu konuda çok fazla çalışmamız gerekiyor. Önümüzde oynayacağımız bir çok maç var. Tabii ki Galatasaray zirvede olmayı her zaman arzu ediyor. En iyi olmaya çalışacağız, ama bu konuda çok fazla çalışmamız gerektiğini söyleyebilirim. Ama bu akşam sahada birçok güzel şeyler gösterdiğimizi ifade etmek istiyorum. Mağlubiyeti hiç sevmiyorum,
hazmedemiyorum" açıklamasında bulundu.
Hagi, Servet'in yaptığı hata konusunda kendisine yöneltilen bir soru üzerine, "Ben tüm takım olarak değerlendiriyorum. Kazanmadığımız zaman da takım olarak bir eksik düşünüyorum. Hiçbir zaman bir oyuncuyu suçlamıyorum. Servet çok iyi bir maç çıkardı, çok fazla çalıştı. İki gol de atabilirdi. İyi işler de yaptı. Olabilecek bir durum" dedi.
Galatasaray Teknik Direktörü Hagi, maçın ikinci yarısında oyundan çıkan Misimovic'in soyunma odasına gitmesinin ise oyuncunun kendi tercihi olduğunu söyledi.

ONUR: "LİDERLİĞİN TADINI ÇIKARACAĞIZ"
Trabzonspor'un kalecisi Onur ise çok zorlu bir rakip ile oynadıklarını belirterek, "Her ne kadar Galatasaray'ın eksikleri olsa da rakibimiz Galatasaray'dı. Eksikleri vardı ancak bu tür maçlarda ilk golü atan önemli bir avantaj sağlıyor. Biz de golü atarak üstünlüğü sağladık ve kazanmasını bildik. Önümüzde Bursaspor maçı var. Artık şunu diyorum liderliğe yükseldik bunun tadını bugün ve yarın çıkaralım. Ama bu liderliği unutup Bursaspor maçına bakacağız" şeklinde konuştu.
Attığı gollerle takımını galibiyete taşıyan Umut Bulut ise "Maçın mücadele içinde geçeceği belliydi, pozisyon zenginliği yoktu ancak girdiğimiz pozisyonları değerlendirdik ve galip gelmesini bildik. Liderliğe yükseldik ama ayağımız yere basıyor. Önümüzde çok zor bir Bursaspor maçı var. Bu maça konsantre olacağız. Bu maçı da kazanarak yolumuza devam etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Galatasaralı futbolculardan Barış ve kaleci Ufuk, 3 puan için geldikleri Trabzon'dan mağlup olarak ayrıldıkları için üzgün olduklarını belirterek, "İlk yarıya iki tarafta iyi başlamadı. 2. yarıda iki takımın da pozisyonları vardı ancak pozisyonları değerlendiren taraf Trabzonspor oldu. Yakaladığımız pozisyonları değerlendirebilseydik maç daha farklı sonuçlanabilirdi" değerlendirmesinde bulundular.