Garanti Bilim Olimpiyatları Yüzme Yarışları Yapıldı

Garanti Bilim Olimpiyatları kapsamında yüzme yarışları gerçekleştirildi

Garanti Bilim Olimpiyatları kapsamında yüzme yarışları gerçekleştirildi. Bedensel Engelliler Milli Takımı yüzücüsü olan Cumhuriyet Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi Fuat Özsaatçi, "İnşallah 2012 olimpiyatlarına katılır iyi dereceler alırım" dedi.
Garanti Bankası ile Cumhuriyet Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen Garanti Bilim Olimpiyatları kapsamında üniversite yüzme havuzunda yüzme yarışları yapıldı. Yarışlar sonrası kazanan sporculara ödülleri verildi. Çeşitli kategorilerde yapılan yarışların yanı sıra engelli sporcularda katıldı. Çalıştığı iş yerinde elektrik çarpması sonucu iki ayağını kaybeden Mustafa Gül, havuzda yüzerken ilgi odağı oldu.
Yarışlar sonrası açıklama yapan Bedensel Engelliler Milli Takımı yüzücüsü olan BESYO son sınıf öğrencisi 26 yaşındaki Fuat Özsaatçi 2012 Olimpiyatlarına katılmak istediğini belirterek, "2006 yılında katıldığım Dünya Şampiyonası'nda 14. oldum. 2008 yılında düzenlenen Uluslar arası Slovakya Kupası'nda serbest ve 100 metre kelebek stilde dereceler aldım. Geçen hafta yapılan Türkiye Şampiyonası'nda da dereceler yaptım. Milli takım seçmeleri yapıldı. Olimpiyatlar için tekrar ön elemeler olacak. Umarım 2012
olimpiyatlarına katılırım ve iyi dereceler elde etmeye çalışırım. Kendime inanıyorum, güveniyorum" şeklinde konuştu.
(TB-ERS-ERS-S)