Tolga Zengin: Kaleciler Yanlız Adamdır

"Türkiye'de yabancı kalecilerin işlerinin ne kadar zor olduğu ortaya çıktı" diyen Trabzonspor'un kalecisi Tolga Zengin, Türk kaleci ile yabancı kaleci arasında fark olmadığını hatta yerlilerin daha ön planda olduğunu söyledi

"Türkiye'de yabancı kalecilerin işlerinin ne kadar zor olduğu ortaya çıktı" diyen Trabzonspor'un kalecisi Tolga Zengin, Türk kaleci ile yabancı kaleci arasında fark olmadığını hatta yerlilerin daha ön planda olduğunu söyledi. Tolga, Teknik Direktör Şenol Güneş'in verdiği güven sayesinde yedek kulübesinde otururken bile mutlu oluyoruz" dedi.
Bir kalecinin yaşayabileceği her türlü farklılıkları yaşayan Tolga Zengin, 1.5 yıl Tony Slyva'nın ardında yedek bekledikten sonra şimdi ise Onur'un ardında yedek bekliyor. Sezon başı hazırlıklarında gösterdiği performans ile tam not alan Tolga, teknik direktör Şenol Güneş'in gözüne girmeyi başarırken, her an oynayacakmış gibi kendini sürekli olarak hazır tutuyor.
Türk Milli Takımı ile Avrupa Şampiyonası'ndan döndükten sonra Tony Slyva'nın alındığını belirten Tolga, "Bu oyuncunun lisansı yetişmediği için ben oynamıştım. Yedi hafta Trabzonspor kalesini korudum, bu yedi haftada 5 galibiyet, bir beraberlik, bir de mağlubiyet almıştık. Bu mağlubiyet Galatasaray maçıydı. Arda ortalamış, top rüzgardan kaleye girmişti. Ondan sonra 1.5 yıl Tony oynadı. Bunlar futbolun içinde var olan gerçekler. Biz sadece başarılı olmak için çalışmakla yükümlüyüz. Her geçen gün üzerine
koyuyoruz. Formanın sana ne zaman geleceği hiç belli olmaz. Galatasaray maçına kadar 6 maçta 2 gol yemiştim. Galatasaray maçında da 3 gol yemiştim ve o maçtan sonra da oynamadım. Buna da takılıp kalmıyorum, Türk kalecilere maalesef bakış bu" şeklinde konuştu.
"AYAĞINA TOP DEĞMEDEN MİLYON DOLARLARI ALIP GEDENLER VAR"
"Yabancı oyuncu transfer edebiliriz fakat bunu abartmamak gerekir" diyen Tolga Zengin, ayağına top değmeden milyon dolarları alıp giden yabancıların olduğunu belirterek, " Gönül ister ki yerli futbolcular olsun. Fakat yerli bulamıyorsanız, ya da yoksa yabancı oyuncu transfer edebilirsiniz fakat bunu abartmamak gerekir. Biz neden kendi oyuncumuzu tutmuyoruz, yabancı oyuncuya takılıyoruz. Türkiye'den yabancı ülkelere futbolcu gidemiyor çünkü çok zor ama buraya yabancı futbolcular elini kolunu sallaya
sallaya geliyor ve ne vereceği, ne verdiği belli olmadan. Baktığınız zaman Avrupa'nın en kaliteli liglerinden biri süper lig. Belçika ligine bile giderken bizim futbolcularımız zor gidiyor. Hepsi için söylemiyorum fakat ismi, cismi duyulmamış futbolcuları getiriyoruz. Öyle zamanda oluyor ki ayağına top değmeden milyon dolarlar alıp gidenler var. Maalesef bunları kimse görmüyor fakat bizim Türk evlatları herkesin gözünde. Bunların değişeceğine inanmıyorum, ne kadar konuşursak, ne kadar söylersek söyleyelim
bu böyle" dedi.
"BİZ ÇOK ŞANSLIYIZ"
Trabzonspor Teknik direktörü Şenol Güneş, yardımcısı Mehmet Kulaksızoğlu ve kaleci antrenörü Alper Boğuşlu'nun kalecilikten gelen teknik adamlar olduğunu belirten Tolga, "Üçü de kaleci ve Trabzonspor'dan gelen kaleciler. Baktığınız zaman üç eski kaleci. Aynı zamanda bu üç eski kaleci hem Trabzonlu, hem de Trabzonsporlu. Bu benim için olağanüstü bir avantaj tabi ki. Güzel bir diyalogumuz var. Fakat bu zamana kadar ne Şenol hoca, ne de Mehmet hoca bize saha içinde karışmıyor. Biz Alper hoca ile çalışıyoruz
ve onunla birlikteyiz. Bunu derken kendi aralarında mutlaka konuşuyor ve tartışıyorlardır. Bizim avantajımız 24 oyuncuya üç teknik adam düşerken, biz 3 kişiyiz ve bize bir teknik adam düşüyor. Ama tabi ki bir aradayız ve bir bütünün parçalarıyız. Üç eski kalecinin olması en azından güveninizi arttırıyor. Çünkü sizin pencerenizden bakan üç isim var ve değerlendirmede daha sağlıklı karar verdiklerine inanıyorum" diye konuştu.
"TÜRKİYE'DE YABANCI KALECİLERİN İŞİNİN ZOR OLDUĞU ANLAŞILDI"
"Türk kalecileri her dönem geliyor ama maalesef bunu kimse görmek istemiyor" diyen Tolga, sözlerini şöyle sürdürdü. "Bizim jenerasyona baktığınızda Hakan, Aykut, Orkun gibi kaleciler gelmişti ve oynuyordu. İyi kaleciler var ama biraz da şans işi var. Bazen oluyor çok iyi bir takımla çıkarsın, alır takımı sürüklersin. Bazen kötü bir takımla çıkarsın, sen ne kadar iyi olursan ol fark etmez. Bunu iyi yakalamak lazım. Türkiye'de son zamanda şu anlaşıldı. Türkiye'de yabancı kalecinin işinin ne kadar zor
olduğu ortaya çıktı. Türk kaleci ile yabancı kaleci arasında fark olmadığı, hatta yerlilerin daha öne çıktığı anlaşıldı. Galatasaray De Sanctis'i aldı, ondan sonra Leo Franco'yu aldı. Bunlar Avrupa'da isim yapmış, iyi kalecilerdi. Biri İspanya'da, diğeri İtalya'da oynamıştı. Bir baktılar ki Türkiye'ye gelince iş böyle değil. Sıradan kaleciler gibi oldular. Şimdi anlaşıldı ki bunlarla oynamaktansa, Türk kaleciler ile oynayalım. Beşiktaş'ta Hakan var, Cenk var. Yine Rüştü Abi gibi bir isim var.
Fenerbahçe'de Volkan ve Serkan var. Bizde ben varım, Onur var. Şimdi şöyle bir sıkıntı çıktı. Anadolu takımlarında bir yabacı sevdası başladı. Bakıyorum da ekstra bir kaleci göremiyorum. Takımında farklılık ortaya koyacak bir iki isim dışında yok" dedi.
"ŞENOL GÜNEŞ BİZE GÜVEN VERİYOR"
"Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş'in bize verdiği bir güven var" diyen Tolga sözlerini şöyle sürdürdü:
"Şenol Güneş'in bize verdiği bir güven var. Yedek otururken bile bu güven bizi mutlu ediyor. Şenol Güneş her şeyi görüyor zaten bundan yana bir sıkıntımız yok. Bazen oynarken mutlu olamıyorsun, oynamazken bile o insan size o değeri verebiliyor. Bir insan olarak sana değer verdiğini göstermesi çok önemli."
"KALECİLER YANLIZ ADAMDIR"
"Kaleciler yalnız adamdır" diyen Tolga, "Onur benim çok iyi arkadaşım. Bir kardeşim. Onunla sürekli konuşuyoruz. Böyle şeylere fazla kafaya takmamak lazım. Her zaman yapıldı. Bunlar Rüştü ağabeye, Volkan ve bana da yapıldı. Bundan sonra yine de yapılacak. Bu her zaman yapılacak çünkü futbol maalesef acımasız. Onur hatalı goller yemiş olabilir. Niye yemesin ki herkes hata yapabilir. İnsan bu sonuçta, Milli Takım'da oynayan kaleciler hiç mi hata yapmadı? Milli takım hatalı goller yüzünden hiç mi elenmedi?
Bunlar olabilir bunları doğal karşılamak lazım. Kaldı ki genç bir insan. İlk milli maçını oynadı. Ona destek olmak yerine maalesef acımasız eleştirilerde bulunuyoruz. İki maçta iyi olmuyorsun. İki maçta kötü olacağın yok" şeklinde konuştu.
BEŞİKTAŞ MAÇI
UEFA Avrupa Ligi'nde Rapid Wien'i 2-1 yenen Beşiktaş'ın moralli olduğunu söyleyen Tolga Zengin, "Beşiktaş'ın, Viyana'dan yorgun dönmesi bizim için bir avantaj sayılmaz. Rakibimiz deplasmanda Rapid Wien karşısında aldığı sonuçla büyük bir moral depoladı. İyi bir takıma karşı oynayacağız. Bizde iyi bir ekibiz. Son iki haftada yaşadığımız puan kayıplarını taraftarımızın desteğini alarak telefi etmek istiyoruz" dedi.
(GÖK-ERS-ERS-S)