Ataşehir Bayan Futbol Takımı, Ürdün U17 Bayan Futbol Takımı'nı Farklı Yendi

Geçtiğimiz sezon Bayanlar 1

Geçtiğimiz sezon Bayanlar 1. Ligi'ne yükseldikten sonra ligi 3. bitirerek büyük bir sürprize imza atan Ataşehir Belediyesi Bayan Futbol Takımı, sezon açılışında Ürdün U17 Milli Takımı ile karşılaştı ve sahadan 4-0 gibi farklı skorla ayrıldı.
Yenisahra Stadı'nda gerçekleştirilen ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu'nun da katıldığı organizasyonda, Ataşehir Belediyespor ile Ürdün Milli Takımı yaklaşık 40 dakika süren bir gösteri maçı oynadı. Mücadeleden Ataşehir Bayan Futbol Takımı, Yağmur (2), Reyhan ve Lütfiye'nin golleriyle 4-0 galip ayrıldı.
Maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ataşehir Belediye Spor Kulübü Başkanı ve Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Kayhan, sezona ligde ve Avrupa'da şampiyonluk parolası ile başladıklarını belirterek, "Hedefimize ulaşmak için iyi bir takım kurduk. Ali Ağaoğlu'nun desteğin yanı sıra bu önemli maçımızda bizi yalnız bırakmadığı için kendisine teşekkür ediyoruz" dedi.
Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu ise yatırım yaptıkları yerlerde eğitim ve spor faaliyetlerini desteklediklerini ifade ederek, "Biz yatırım yaptığımız yerlerde eğitim ve spor faaliyetlerini destekliyoruz. Birçok projede sponsorluklarımız var. Geçen yıl bize böyle bir yapılanma olduğu ve desteğe ihtiyaçlarının oldukları bilgisi geldi. Bizde memnuniyetle kabul ettik. Gençlerimizi Türkiye'nin tanıtımına faydası olur ve Avrupa'da şampiyonluk getirirlerse Basket Milli Takımı'na
verdiğimiz hediyenin bir benzerini de bu genç kızlarımıza vereceğiz" diye konuştu.
Genç ve yetenekli bir kadro oluşturduklarını dile getiren Ataşehir Belediyesi Bayan Futbol Takımı Şube Sorumlusu Murat Ünlü de, "Genç ve yetenekli bir kadro kurduk. Bunun ışığında iyi transferler de yaptığımıza inanıyorum. Yapacağımız 1 veya 2 yabancı transferle Avrupa'da kupa almamız içten bile değil" şeklinde konuştu.
Futbola lise takımında başlayan ve takımın kaleciliğini yapan 17 yaşındaki Handan Kurdağ maçtan sonra yaptığı açıklamada, "Futbola 3 yıl önce lise takımında başladım. Yeteneklerimi gören Ataşehir Belediyesi beni takıma aldı. Ve beni bu güzel günlere getirdi. İlk zamanlarda ailem futbol oynamamı istemedi ama şimdi benden çok istiyorlar. Hatta maçlarıma gelip destekliyorlar. Bugünde yeni transferlerin katkıları ile farklı bir galibiyet aldık. Çok mutluyuz" ifadelerini kullandı.
Geçen yılın şampiyon takımı Gazi Üniversitesi'nden transfer edilen 20 yaşındaki defans oyuncusu Damla Demirdön ise, rakip takımın yaşlarının küçük olmasına rağmen iyi mücxadele ettiklerini dile getirerek, "Takıma yeni transfer oldum. Beni lisedeki beden öğretmenim keşfetti. Futbol oynamayı çok seviyorum. Defansın her bölgesinde görev yapabiliyorum. Bugün de sağ bekte görev yaptım. Çok iyi bir maç oynadık. Kazandığımız için mutluyum. Avrupa'da başarı hedefi koyduk. Bunun için elimizden geleni yapacağız"
dedi.
Damla gibi Gazi Üniversitesi'nden transfer edilen Milli Futbolcu Başak Ersoy, "11 yaşımdan beri futbol oynuyorum. Futbol hayatımda ayrı bir yere sahip. Olmazsa olmazlarımdan diyebilirim. Milli Takım'da oynuyorum ve hayatımda arkadaşlığı ve kardeşliği futbolda yaşadım. Bu takıma transfer olmam da koyduğu hedeflerin etkisi büyük oldu. Türkiye ve Avrupa Şampiyonluğu hedefi bizi daha da hırslandırıyor" açıklamasında bulundu.
Bu arada açılış maçını izleyen Galatasaraylı eski futbolcu ve Gol kralı Tanju Çolak genç futbolcuların tekniğini ve oyunlarını çok beğendiğini ve bu takıma destek verilmesi halinde büyük başarılara imza atacağını söyledi.