Lucas Neill'den 1,5 yıllık imza

Galatasaray'ın İngiltere Premier Lig ekiplerinden Everton'dan transfer ettiği Avustralyalı oyuncu Lucas Neill, bugün Florya Metin Oktay Tesisleri Turgay Vardar Basın Odası'nda düzenlenen imza töreni ile kendisini 1.5 yıllığına Galatasaraylı yapan sözleşmeye imza attı.

İmza töreninde Lucas Neill'in yanı sıra Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ali Haşhaş, Futbol Takımı İdari Menajeri Cenk Ergün, eski futbolculardan Muzaffer Sipahi de hazır bulundu.
İmza töreninde ilk olarak söz alan Ali Haşhaş, uzun süredir transferi için çalıştıkları Lucas Neill'i kulübe kazandırdıkları için çok mutlu olduklarını söyledi. Haşhaş, "Haldun Üstünel ve Murat Yalçındağ'a bu transfer çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Avustralyalı futbolcu Lucas Neill ise, 15 senedir İngiltere'de oynadığını belirterek, "Galatasaray gibi muhteşem bir kulüpten de böyle bir teklif gelince, kabul ettik. Buna kendimiz hazırlamıştık." ifadelerini kullandı. İstanbul'a adaptasyon süresinin kısa süreceğini inandığını belirten Neill, "Kewell gibi çok yakın bir arkadaşım var. Antrenörümüz Neeskens de bir arkadaş gibi. Hiçbir zorluk çekeceğimiz düşünmüyorum. Şu anda ben buradayım. 1.5 senelik bir kontratım var. Kewell'ın Galatasaray hakkında ne kadar olumlu yorumları olduğunu biliyorum. İnşallah burada kalması yönünde benim de bir etkim olur" dedi.

"GRAEME SONUESS'I VE BAYRAK DİKME OLAYINI İYİ BİLİYORUM"


Galatasaray'da Kewell'ın dışında birçok tanıdığı futbolcunun olduğunu söyleyen Lucas Neill, "Sabri, Leo Franco, Elano, Nonda ve kaptanımız Arda'yı tanıyorum. Tugay Kerimoğlu çok değer verdiğim bir insan ve o da çok iyi yorumlar yaptı. Graeme Sonuess'ı ve bayrak dikme olayını iyi biliyorum. Souness'ın Galatasaray için ne kadar önemli olduğunu da biliyorum. Ben de belki farklı bir şeyler yaratabilirim. Bunun parçası olmaktan memnun olurum." dedi.

Neill oynadığı bölge ile ilgili, "Defans yapmayı çok seviyorum. Topla oynamayı ve oyun kurmayı da çok seviyorum. Bu özelliklerim Galatasaray'a da olumlu yansıyacaktır. Benim için önemli olan ilk olarak ilk 11'de oynamak. Forvet oynatılırsa orada da oynarım ama defans oyuncusuyum. Savunmanın her yerinde oynayabilirim" dedi.

"GS AVRUPA'DA ÇOK SEVİLEN VE TAKİP EDİLEN BİR TAKIM"

Neill, Süper Lig ile ilgili olarak da, "Türkiye Ligi'nin çok sert ve kaliteli olduğunu İngiltere'de de söylüyorlar. Türkiye Ligi'ni Harry Kewell'dan dolayı da takip ediyordum. Galatasaray İngiltere'de de çok tanınan bir kulüp hatta Avrupa'da çok sevilen ve takip edilen bir takım. Buraya gelmemde onun da etkisi çok büyük oldu. Şimdi bu takımın bir parçası olduğum için çok mutluyum" dedi.
Daha sonra bu sezon giyeceği 12 numaralı formasını Galatasaray'ın eski futbolcularından Muzaffer Sipahi'nin elinden alan Neill, yeni forması ile basın mensuplarına poz verdi. Kendisini 1.5 yıllığına Galatasaraylı yapan sözleşmeyi imzalayan Neill son olarak, taraftarlara "Şampiyon Galatasaray" mesajını gönderdi.