'Şike iddialarına net tavır koyan tek kulüp biziz'

Kayserispor, hakkında şike iddiaları ortaya atılan Bilal Aziz Özer'i kadro dışı bıraktı.

  ' Şike iddialarına net tavır koyan kulü ; p olduk ' diyen Kayserispor Asbaşkanı Şaban Miraboğlu , şike iddiaları ile ilgili takımdan iki oyuncunun karıştığı yö ; nü ; ndeki ifadelere de aç ; ıklık getirdi . Miraboğlu , şike ç ; etesinin Bilal Aziz ile gö ; rü ; şmesinde maç ; ın mağlup bitirilmesi iç ; in iki futbolcuya daha ayar verilmesi gerektiği talebi olduğunu ancak kimsenin karışmadığını ifade etti .

Şaban Miraboğlu , devre arasında istedikleri oyuncuları takıma dahil ederek hazırlıkların Antalya kampında devam ettiğini aç ; ıkladı . Miraboğlu , ikinci yarı iç ; in ç ; ok iddialı olduklarını belirterek , Ali Turan ve Bilal Aziz Ö ; zer ' i kadro dışı bırakıldığını hatırlattı .

Galatasaray takımının yarattığı ve sezon bitmeden transfer ettiği yö ; nü ; ndeki aç ; ıklamaları Ali Turan ' ın kadro dışı kalmasına neden oldu . Almanya savcılığı tarafından başlatılan ve telefon gö ; rü ; şmelerine takılan Bilal Aziz Ö ; zer de yine kulü ; p tarafından bu futbolcunun bonservisi askıya alındı . Bilal de kadro dışı kaldı . Her iki futbolcunun geri gelmeyeceğini dü ; şenerek hareket ettiklerini belirten Miraboğlu , kamp dö ; nemindeki eksiklerin gö ; rü ; lmesinden sonra yapılan 4 transfere ilaveten yeni isimlerin takıma kazandırılabileceğini sö ; yledi .

Miraboğlu , Kayserispor kulü ; bü ; nü ; n hiç ; bir tarafında olmadığı şike iddiaları ile ilgilide en kü ; ç ; ü ; k sö ; ylemi bile dikkate alacaklarını ifade ederek , ' Kimsenin gö ; zü ; nü ; n yaşına bakmayız . Şaibelerin ortadan kaldırılmasını isteriz , Bilal Aziz bizim futbolcumuz . Kendisi aklanır gelirse yine bizim futbolcumuz ve takımda devam edecektir . Bununla ilgili sü ; reci izleyeceğiz . ' dedi .

Asbaşkan Şaban Miraboğlu , Bilal ile birlikte iki futbolcunun daha şike iddialarına ismi karıştığı yö ; nü ; ndeki haberlere de aç ; ıklık getirdi . Bilal ile yapılan gö ; rü ; şmede , şike şebekesinin Bilal ' den Eskişehir maç ; ının kaybedilmesini istediği ve bunun iç ; in bir futbolcunun yetersiz olacağını ve takımdan iki futbolcunun daha ayarlanması yö ; nü ; nde talep olduğuna dikkat ç ; ekti .

Bilal ' in korktuğu iç ; in bu konuyu gü ; ndeme getirmediğini anlatan Miraboğlu , ' Kayserispor kulü ; bü ; şikeye ve sporun iç ; erisinde olmaması gereken ç ; irkinliklere kesinlikle mü ; saade etmeyecektir . Bunun iç ; inde maddi anlamda ciddi zararlarımız olsa da şaibeler oluşmaması , olayların aydınlanması adına kararlar alacaktır ' dedi .

Şaban Miraboğlu , Antalya kampı sonrasında bir değerlendirmenin olacağını hatırlatarak , bunun sonucuna gö ; re yeni transferlerin olabileceğini ama şuan iç ; in gerekmediğini ifade etti .

Kayserispor , lige verilen devre arasındaki transfer dö ; neminde 4 futbolcuyu kadrosuna dahil etti . Yedek kalecinin sakatlanması ve sezonun kapatması nedeniyle Manisaspor ' dan kaleci Orkun dahil edildi . Gurbetç ; i oyuncu Volkan Dikmen ' in transferi tamamlanarak takımla birlikte ç ; alışması sağlandı . Yine gurbetç ; i oyuncu ve Toledo ' nun yerine dü ; şü ; nü ; len , Hakan Aslantaş ile birlikte sol kanattan oynayacak olan Hasan Kaldırımcı transfer edildi . Orta sahada ciddi anlamda takıma katkı sağlaması beklenen İngiltere Championship Ligi ' nde mü ; cadele eden Middlesbrough takımında forma giyen Mohamed Shawky de ara transferde kadroya dahil edilen oyuncu aldı .