Hatay Stadyumu'nun Önümüzdeki Sezon Yeniden Hatayspor'a Ev Sahipligi Yapmasi Planlaniyor

Kahramanmaras merkezli 6 Subat depremlerini orta hasarla atlatan 25 bin koltuk kapasiteli Hatay Stadyumu’nun, gerçeklestirilecek iyilestirme çalismalarinin ardindan önümüzdeki sezondan itibaren Hatayspor’a yeniden ev sahipligi yapmasi planlaniyor.

Antakya ilçesinde 2021 yilinda açilisi gerçeklestirilen ve 128 milyon TL’ye insa edilen 25 bin koltuk kapasiteli Hatay Stadyumu, Kahramanmaras merkezli gerçeklesen 6 Subat depremlerini orta hasarli olarak atlatmisti. Stadyumda yapilan incelemeler ve kontrollerde müsabakalara ev sahipligi yapmasina izin verilmemesi üzerine Trendyol Süper Lig ekiplerinden Hatayspor, maçlarini İçel’de oynamaya baslamisti. Hatayspor taraftarlarinin heyecanla bekledigi stadyumla ilgili güçlendirme çalismalarinin önümüzdeki günlerde ihale edilecegi ögrenildi. Iyilestirme çalismalarinin 2025-2026 sezonu öncesi tamamlanmasiyla Akdeniz ekibinin iç saha maçlarini gelecek sezon yeniden Hatay Stadyumu’nda oynamasi planlaniyor.

Trendyol Süper Lig ekibi Hatayspor’un Kulüp Genel Sekreteri ve Basin Sözcüsü Ahmet Atiç, statta gerçeklestirilecek iyilestirme süreci için gerekli ihalenin önümüzdeki günlerde yapilacagini belirterek, “Biz de Hatay’da Hataylilar olarak Hataysporumuza hep birlikte sahip çikiyoruz. 6 Subat sonrasi stadyumumuz bu süreçte zarar gördü. Bu zarari da telafi etmek ve ortadan kaldirmak adina kongreden hemen sonra yönetim olarak elimizden gelen bütün çabayi ortaya koyuyoruz. Su anda stadimiz ihale asamasina geldi. Stadimiz Gençlik ve Spor Bakanligimiz tarafindan çok yakin zamanda ihale edilecek. Stadimiz orta hasarli olarak belirtildi. En yakin zamanda ihalesi gerçeklesir gerçeklesmez biz de takipçisi olacagiz” dedi.

Hatayspor’un 2025 -2026 sezonunda iç saha maçlarini Hatay Stadyumu’nda oynamasini planladiklarini aktaran Atiç, “Biz Hataylilarin Hatayspor’a olan sevdasini biliyoruz. Bütün Hatayli kardeslerimin Hatayspor’un bir an önce memleketimize dönmesi için bir mücadele içerisinde oldugunu biliyoruz. Bir Hatayli olarak ben de bunu çok istiyorum. Biz de yönetim olarak basta Baskanimiz Levent Mistikoglu, Hatay Büyüksehir Belediye Baskanimiz Mehmet Öntürk ve Hatay’a gönül veren tüm vatandaslarimiz bu manada bir mücadele içerisinde. Taraftarimizin içi rahat olsun insallah, gelecek sezon takimimizi tekrar yuvasinda stadyumuyla bulusturacagiz” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA