Türkiye Süpermoto Sampiyonasi Usak'ta Yapildi

Türkiye Süpermoto Sampiyonasi, Yamaha R25 Kupasi ve MiniGP yarislari Usak’ta yapildi.

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) yaris takviminde yer alan Türkiye Süpermoto Sampiyonasi’nin üçüncü ve dördüncü ayak yarislari, MiniGP ve Yamaha R25 Kupasi bin 370 metre uzunlugundaki Usak Belediyesi Yaris Pisti’nde yapildi. Motor sporlarinin en keskin virajlarinda çekismeli mücadelelerinin yasandigi Süpermoto yarislarinda izleyenlerin heyecana ortak oldugu görüldü.

Türkiye Süpermoto Sampiyonasi’nin final ayaginda S3, gençler 85cc, 65cc, 50cc kategorileri ile MiniGP ve Yamaha R25 Kupasi’nda 61 sporcu mücadele etti.

Kategorilerinde dereceye giren yarismacilara Usak Belediye Baskan Yardimcisi Halil Arslan, TMF Baskani Bekir Yunus Uçar, TMF Milli Takimlar Kaptani Kenan Sofuoglu, milli sporcular Toprak Razgatlioglu, Rodi Pak, Can Öncü ve Bahattin Sofuoglu tarafindan kupalari verildi.

Ödül töreninde konusma yapan Türkiye Motosiklet Federasyonu Baskani Bekir Yunus Uçar, yarismalara katilan sporculara ve ailelerine tesekkür ederek, “Uluslararasi kupa kazanmada ilk 5 federasyon içerisindeyiz. Bu basari önce Allah, sonra da Kenan Sofuoglu’nun açmis oldugu basari yolu sayesinde. Tabii ki de sizlerin varligi bunun en önemli unsurlarindan. Gelecek yillarda da dünyanin her yerinde motor sporlarinda Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun Istiklal Marsi’ni okutabilecegi bir sporcusu, sanli Türk bayragimizi birincilik gönderine çektirebilecek bir sporcusu Allah’in izniyle hep olacak. Türkiye Cumhuriyeti var oldugu sürece biz burada ve bu sporda olmaya devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA