Trabzonspor'da 2. Abdullah Avci, Dönemi Resmen Sona Erdi

Trabzonspor’da Abdullah Avci ile yollar resmen ayrildi. UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde St. Gallen karsisinda turu geçemeyen bordo-mavililer, tecrübeli teknik adamla yollarini ayirma karari alarak 2. Abdullah Avci dönemini sona erdirdi.

Bordo-mavili camiada, alinan kötü sonuçlar, taraftar ve yönetim arasinda rahatsizliga neden oldu. Bu durum, Trabzonspor Baskani Ertugrul Dogan ve yönetim kurulunu harekete geçirdi. Alinan kararla birlikte, Abdullah Avci’nin 2. Trabzonspor dönemi de sona ermis oldu.

Ilk dönemde 3. kupa basarisi

Abdullah Avci, Trabzonspor’daki ilk döneminde önemli basarilara imza atti. 10 Kasim 2020’de takimin basina geçen Avci, 10 Mart 2023’te görevinden ayrilana kadar 848 gün boyunca takimin teknik direktörlügünü yapti. Bu süre zarfinda 117 maçta 65 galibiyet, 30 beraberlik ve 22 yenilgi elde etti. Trabzonspor, Avci yönetiminde Süper Lig sampiyonlugu ve iki Süper Kupa zaferi yasadi.

Ikinci dönemde beklentilerin gerisinde kaldi

Trabzonspor’da ikinci kez göreve gelen Abdullah Avci, ilk dönemindeki basariyi tekrarlayamadi. Bu kez 323 gün boyunca takimin basinda kalan Avci, 44 maçta 25 galibiyet, 6 beraberlik ve 13 yenilgi aldi. Bu sezon için Avrupa’da ve Süper Lig’de büyük hedefler koyan tecrübeli teknik adam, St. Gallen’e karsi alinan maglubiyetle Avrupa defterini erken kapatti. Beklentilerin gerisinde kalan performansla birlikte, Abdullah Avci dönemi bir kez daha sona erdi.

Kaynak: İHA