Cami Temizleyen Özdil, Sivasli Genç Futbolculara Örnek Oldu

Sivas’ta genç sporcular, ünlü futbolcu Mesut Özil’in sosyal medyada paylasilan cami temizleme videosundan ilham alarak örnek bir çalismaya imza atti.

Dünyaca ünlü eski futbolcu Mesut Özil’in cami temizlerken çekilen videosu takdir topladi. Örnek bir çalisma yapan ünlü futbolcunun bu tavri genç sporculari da harekete geçirdi. Sivas kent merkezinde faaliyet gösteren Istiklal Alperen Futbol Kulübü sporculari Özil’in bu davranisi sonrasi kollari sivadi. Mahallelerindeki camiyi temizlemek isteyen genç sporcular durumu kulüp baskanlarina iletti. Kulüp Baskani Mustafa Simsek, bu durumu olumlu karsilayarak genç sporcularin bu istegini geri çevirmedi. Eline temizlik malzemelerini alan genç sporcular mahallelerindeki Mescidi Aksa Camisi’nin temizligini yapti.

Dünyaca ünlü eski futbolcudan esinlendiler

Istiklal Alperen Futbol Kulübü Baskan Mustafa Simsek, genç sporcularin dünyaca ünlü eski futbolcu Mesut Özil’den esinlenerek böyle bir çalisma yaptiklarini söyleyerek, "Çocuklarimiz Mesut Özil agabeylerinin sosyal medyada cami temizledigi videoyu görmüsler. Bundan esinlenen çocuklarimiz da bana telefon ettiler, hocam biz Mesut agabeyimizi izledik. ‘Bizde Mesut agabey gibi mahallemizin camisini temiz istiyoruz’ dediler. Buda bizi çok mutlu etti, buna duyarsiz kalmadik. Çocuklarimizi bir araya toplayarak mahallemiz de bulunan Mescidi Aksa camisinin temizligini yaptik. Bundan sonra Istiklal Alperen Spor Kulübü olarak bir karar aldik ve mahallemizde üç tane cami bulunmakta ve biz bu camileri her hafta rutin bir sekilde haftada bir birine giderek temizlik çalismalarini yapacagiz. Böyle bir gençlik yetistirdigimiz için bizde çok mutlu olduk. Toplum tarafindan sevilen böylesi ünlü arkadaslarimizin olumlu davranislarinin gençler üzerindeki etkilerini görmüs oluyoruz aslinda. Cami hocamizda bu durumdan dolayi çok mutlu oldu. Bu tür faaliyetlerin devam etmesini oda bizden talep etti. Camiler gençlerimizle, çocuklarimizla daha güzel oluyor” dedi.

Mesut Özil’i Sivas’a davet ettiler

Istiklal Alperen Spor Kulübü stoper oyuncusu Muhammet Karakiz, Mesut Özil’i Sivas’a davet ederek “ Biz Mesut Özil agabeyimizin cami temizledigini gördük. Hocamizdan da izin alip, bizde Istiklal Alperen Spor Kulübü olarak yapmak istedik. Diger kulüplerinde böylesi faaliyetler yapmasini bekliyoruz. Mesut agabeyimizin de Sivas’a gelmesini bekliyoruz” diye konustu.

“Temizlerken mutlu oluyoruz”

Istiklal Alperen Spor Kulübü oyuncusu Hüseyin Mert Güler,” Mesut Özil agabeyimizin cami süpürürken ki videosunu gördük ve bizde onu örnek aldik ve camiyi temizliyoruz. Ibadet alanlari hepimizin oldugu için temizlerken de mutlu oluyoruz. Öylesi büyük bir futbolcunun böylesi güzel seyler yaptigini görünce çok mutlu oldum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA