Karatay Yaz Spor Okullari 2024 Dönemi Tamamlandi

Konya’nin merkez Karatay Ilçe Belediyesi’nin ilçedeki çocuklara ve gençlere yönelik olarak 2019’dan bu yana sürdürdügü Karatay Yaz Spor Okullari’nin 2024 Dönemi, düzenlenen final programiyla sona erdi. Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca, Karatay’i egitimde, sporda, kültürde, sosyal aktivitelerde ve birçok alanda çok daha basarili kilmak için çaba sarf ettiklerinin altini çizdi.

Karatay’daki çocuklara ile gençlere sporu sevdirmek, onlarda spor yapma aliskanligi kazandirmak, sporu daha genis tabana yaymak, çocuklarin fiziksel ve ruhsal yönden gelisimlerine katki saglamak amaciyla 2019’dan bu yana Karatay Belediyesi tarafindan düzenlenen Karatay Yaz Spor Okullari 2024 Dönemi sona erdi. Futbol, Voleybol, Basketbol, Güres, Yüzme, Cimnastik, Kick Boks, Karate, Taekwondo, Masa Tenisi, Okçuluk, Oryantiring, Tenis ve Satranç gibi 14 bransa kayit yaptiran 5 bin 62 sporcu, alanlarinda uzman egitmenler esliginde 1 Temmuz ile 29 Agustos tarihleri arasinda ilçedeki 15 tesiste egitimler aldi. Karatay Yaz Spor Okullari’nin 2024 Dönemi’nin kapanis programi Sehit Nihat Gün Spor Tesisinde düzenlendi.



“Karatay’da spor bir baska, egitim bir baska, çocuklarimiz bir baska”

Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca, programda yaptigi konusmada, Karatay Belediyesi olarak ilçeyi egitimde, sporda, kültürde, sosyal aktivitelerde ve birçok alanda çok daha basarili kilmak için çaba sarf ettiklerinin altini çizdi. Baskan Hasan Kilca, “Karatay Belediyesi olarak gelecegimiz olan göz bebegimiz çocuklarimiza destek vermeye, onlarin yaninda olmaya devam ediyoruz. Biz Karatay Belediyespor bünyesinde olsun, Karatay Yaz Spor Okullari’nda olsun gençlerimizin spor yapmasi için her türlü imkani verdik, vermeye devam ediyoruz. Bu yil da 5 bin 62 çocugumuza 14 bransta, 15 ayri tesisimizde çocuklarimiza ve gençlerimize egitimler verdik. Çocuklarimiz sporla yetistiler, birbirleriyle tanistilar ve sosyallestiler. Ruhen ve fiziken gelisip daha da güçlendiler. Kendilerini gelecege hazirladilar. Bir hafta sonra okullar açilacak insallah. Yine biz okullar arasi futbol turnuvalariyla diger branslardaki müsabakalarla ve kulübümüz bünyesinde yaptigimiz sportif faaliyetlerle çocuklarimizin ve gençlerimizin yaninda olmaya, onlara destek vermeye devam edecegiz. Karatay’da spor bir baska, egitim bir baska. Çocuklarimiz bir baska, velilerimiz bir baska. ASKF Baskanimiza, Gençlik ve Spor Il Müdürümüz ve Ilçe Müdürlerimize ve bizimle birlikte yol yürüyen tüm federasyon temsilcilerimize tesekkür ediyorum. Onlarin desteklerini her zaman görüyoruz. Gençlerimizle, çocuklarimizla gurur duyuyoruz. Onlari gelecege hazirlayan ve onlari hep destekleyen kiymetli velilerimizi de ayri ayri tebrik ediyorum. Bu organizasyonlarin, bu faaliyetlerin ve bunlarin desteginin her zaman devam edeceginin sözünü buradan veriyorum” dedi.

Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Baskani Remzi Ay, Karatay Belediyesi tarafindan düzenlenen Karatay Yaz Spor Okullari’nin önemine deginerek, Karatay’da binlerce çocuk ve gencin antrenörler esliginde yazin basarili bir dönem geçirdigini ifade etti.

Konya Gençlik ve Spor Il Müdürü Birdal Öztürk ise Karatay Belediyesi’nin spora yaptigi yatirimlara degindi. Öztürk, “Spora yaptiginiz yatirimlar ve gençligi spora yönlendirdiginiz için sizlere tesekkür ediyorum” dedi.

Konusmalarin ardindan Karatay Yaz Spor Okullari’nda farkli spor branslarinda egitim alan sporculara aldiklari egitimler dolayisiyla katilim ve basari belgeleri verildi.

Törenin ardindan ise Karatay Yaz Spor Okullari’nin 2024 Kapanis Programi için hazirlanan gösterilere geçildi. Özellikle Karate, Güres, Kick Boks ve Cimnastik alaninda egitim alan sporcularin gösterileri programa katilanlarin büyük begenisini topladi. Oldukça renkli görüntülere sahne olan ve katilanlarin eglenceli vakitler geçirdigi Karatay Yaz Spor Okullari’nin 2024 Dönemi Kapanis Etkinligi’nde sporcularin gösterilerinin yani sira daha birçok farkli etkinlik de yer aldi.

Programa; Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca, AK Parti Karatay Ilçe Baskani Mehmet Genç, Konya Gençlik ve Spor Il Müdürü Birdal Öztürk, Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Baskani Remzi Ay, Karatay mülki idare amirleri, Karatay Belediyesi Meclis Üyeleri, muhtarlar, Karatay Yaz Spor Okullari’nda egitim sporcular, kulüp yöneticileri, antrenörler, sporcularin aileleri ve çok sayida vatandas katildi.

Kaynak: İHA